La
o ultima discutie cu prietenele mele, subiectul arzator era mancatul la
servici.
Am terminat cu subiecte profunde stil
barbati. Nu
de alta dar vorbim de asta cam de vreo 17 ani, cred ca ni s-a luat. Si tot la
aceleasi concluzii ajungem cam de cand aveam 16 ani (anume ca toti barbatii e
porci)
Cam
ca mine cu francezii : dupa 12 ani de stat aici si diverse experiente
empirice, am ajuns fix la concluziile care erau prejudecati inainte sa plec in
Franta : ca-s aroganti, xenofobi, lenesi, buric-pamantii (individualisti)
si ca limba lor suna complet gay.
Dar
reintorcandu-ne asadar la frigiderul corporatist (care a vazut multe la viata lui, spre deosebire de un frigider normal) : banuiesc ca mancati pe
la servici, si veniti cu pachetelul.
Ei
bine, oamenii in corporatii, au diverse manii si pitici pe creier : unii
nu mananca decat salate, altii evita carnea, unii o uita prin figider, altii o
lasa sa se imputa si spera ca aceasta va pleca pe propriile picioare pana la
gunoi, nemaisuportandu-si mirosul, etc.
Am
facut niste tipologii de mancatori de pranz pe la firme :
1) Excentricul : ala cu combinatiile cele mai periculoase : brocoli cu
branza rochefort (waroum ?!), cartofi cu sos soia, porc umplut cu trufe –sau
ma rog, ce i-a fost vandut drept trufe ca n-ar avea bani de asta, ton cu porumb
si iaurt…(astia ar putea intra si la categoria compulsivi, cu cat felul de
mancare e mai plictisitor, cu atat il vor manca mai des, gen in fiecare zi timp
de trei luni)
2) Baietelul lui mama- ii face mamica lui pachetel ca la
gradinita, totul extrem de bine organizat, are si marul de la ora 4, si sa nu
cumva sa rateze gustarica !
3) Vegetarianul sau veganul : in principiu asta mananca iarba si
variatiuni pe aceeasi tema, n-are nici un chef de viata (normal, doar mananca
iarba) si incearca sa convinga pe toata lumea de beneficiile renuntarii la
carne (de ce trebuie sa devii si sectant daca ai ales sa fii plictisitor si sa
nu-ti folosesti caninii ?!)
Am vazut eu o data pe National Geographic, niste lei care au prins
o hiena (tare m-am bucurat ca nenorocitele alea fura vanatul leilor) si spunea
comentatorul ca natura e foarte bine facuta si in ciuda foamei leilor, acestia
nu vor manca un animal carnivor, asadar hiena e abandonata.
Asadar daca un vegetarian si un om NORMAL (omnivor) ar fi prinsi
de niste canibali cu inima, probabil omnivorul ar avea mai mari sanse sa scape !
Daca mai e si fumator scapa clar, ca ii pute pielea !
4) Colega care e la regim : mananca numai prostii (care put) si
in cantitati industriale « pai daca n-am voie sa mananc ALTCEVA ?! »…
5) Ipohondrul : ala care desi isi pune mancarea in frigider, totul e
extrem de bine baricadat sa nu cumva sa ia « bacterii »- visul meu
secret e sa tusesc o data pe pachetel
6) Uitucul- ala care mereu isi uita pachetul acasa sau « confunda »
iaurtul lui prost cu un iaurt bun sau uita un fel de mancare doua saptamani in
frigider, fel care putea déjà la baza, si care reuseste asadar sa imputa toate
alimentele din frigider. Desigur candi si da seama ca a uitat nu zice nimic
taman ca sa poata sustrage pachetul din frigider cand nu se uita nimeni si sa
nu devina « mister ne-popularitate »
7) Furaciosul (cunoscut si sub numele comun de « nenorocitul-ala-arde-l-ar
focul »)- care si-a dorit mereu sa fie magician si a reusit in corporatie-
face sa dispara orice produs la care tii si la care salivezi de cu o seara
inainte. Nimeni nu stie EXACT cine e desi toata lumea cam are o banuiala. Salariatii
(de sex femeiesc in orice caz !) strang bani sa cumpere o camera ascunsa,
sa-l prinda in flagrant delict si sa-l omoare cu pietre.
8) Fetele zeloase- alea care au tot echipamentul, zici ca s-au nascut pentru
mancatul in corporatii : au o gentuta perfect izolanta, cutii perfecte,
cutitas de salata, nu uita niciodata painea, au si sos, totul e perfect.
9) Cautatoarea de retete- « dar de unde ai luat asta ? » ;
« dar cum ai facut asta ?; « a da, ai putea sa-mi trimiti si mie
reteta prin mail ? »
10) Pofticiosul- ala care
vrea sa guste de la toata lumea si te face sa te simti prost ca ce mananci tu
arata delicios si el are niste bame in sos.
As mai continua cu cum sunt unii care sunt
complet enervanti candi si taie tacticos mancarea dar o sa ziceti ca-s complet
tzacanita. Aveam o colega Odile, care isi aducea piuré si jambon si o rosioara,
si le tai ape fiecare si manca asa tacticos la curtea regelui, ai fi zic ca
mananca cel putin la un restaurant cu o stea Michelin. Genul asta nu beau nici
apa normala, ci niste bauturi « speciale » facute in casa, ceaiuri cu
diverse efecte de care ignorantii ca mine n-au cum sa stie.
Mai sunt si cei care varsa chestii si nu curata niciodata, dar pe astia ii stiti deja de-acasa presupun, gen daca locuiti cu un barbat.
Gata ma opresc aici ca o sa ziceti ca sunt
cea mai mare cârcotasa de pe planeta. Daca aveti alte tipologii pe care le-am
uitat, nu ezitati !
Mai e si sotiorul lu nevasta-sa nu doar baietelul lui mama-sa ;)
RăspundețiȘtergereEu ii taiam la al meu diverse fructe si i le puneam intr-o caserola. La pauza de 9 isi scotea al meu fructele si un coleg vesnic saliva si comenta. Dar colegul a plecat din firma, asa ca nu mai are farmec sa i le pregatesc asa;))
Carmen