marți, 26 august 2014

Masina julita si strutzul SUBIECT

Hello everyone !

Ar trebui sa va povestesc a doua parte a vacantei, saptamana in Fuerteventura (desi nu e mare lucru de zis) dar o sa va povestec intai doua intamplari de dinainte de vacanta.

Prima este despre mine, a doua despre sotul strutz.

Eu am bagat masina noua in zid. Am zis ca prea numai pe sosea, ia si-n zid.
Vedeti, nu ma plictisesc o secunda ! Daca nu mi se intampla nimic marcant, PROVOC destinul !! Asta-nseamna sa nu te lasi trait de viata ci s-o traiesti !! Cu zid cu tot !

S-a intamplat la parcarea de la servici. Adica acolo a atacat zidul masinuta mea noua din ianuarie (intamplarea s-a intamplat in mai)

Am julit toata aripa din dreapta spate, dar biiiine, nu un pic. Asta pentru ca-mi verificam masina in fiecare zi sa nu mi-o fi zgariat-o cineva “din invidie dom’le”. Ei acum stiu o treaba, am aproximativ 40 de zgarieturi serioase. Al naibii perete, gelos nevoie mare!!

Acum trebuie sa scriu o scrisoare la asigurare cu detaliul "accidentului". Ca sa trimita apoi asigurarea expert sa vedem daunele. Desi m-am interesat déjà, va costa 1500 de euro distractia.
Bun, deci in scrisorica, trebuie sa ating cateva puncte.
Mai intai descrierea accidentului.

Am scris asa: "accidentul s-a intamplat pentru ca parcarea era prea stramta". Adica era stramta pt masina mea, un mic Peugeot 208, pt restul tancurilor 4*4 era taman bine!...dar pe cuvant ca sunt stramte iesirile, trebuie sa fii super atent (cand n-ai talent, ca mine…). Si n-am fost atenta si-am venit si ca un taur infuriat…

Apoi trebuie sa descriu circumstantele...ce dreacu sa scriu aici ca sa para legitim? "Ce circumstante dom'le....sunt paralela cu condusul, sunt varza, sunt complet tuta, e bine? Acum trimiteti dreacu expertul sa vedem cum recuperez cei 1500 de euro de reparatii. Mentionez ca masina merge, desi e extrem de julita".

Pot sa incerc un "nefiind fost niciodata vreun geniu la matematica, calculul meu asupra unghiului din viraj si cu adevaratul unghi, nu erau coerente, ceea ce a produs accidentul. Cu alte cuvinte, da, sunt tuta" :)

Pfff, am scris in final ca accidentul s-a produs primavara la iesirea de la birou la ora 19h…ceea ce o circumstanta atenuanta pentru ca suntem toti cu capu-n traista primavara, si-n plus eram si obosita dupa o zi de scarbici…ca sa nu mai zic ca n-aveam nici pantofii norocosi, trebuia sa fi stiut ca cu pantofii aia nimic bun nu va iesi din ziua aia ! Intr-o luni in plus !! Adica daca e sa faci o gogomanie de genul asta, mai bine sa ti se intample intr-o vineri !! Sa mergi apoi la distractie, la cocktailuri…asa luni…am revazut masina cu durere in fiecare dimineata apoi, am visat si noaptea scarsaitul zidului pe vopseau « gri shark »…pfff, i-a venit de hac zidul rechinului din vopsea…!
De asemenea imi amintesc de un domn care era in vehiculul propriu, intra in parking exact in acelasi moment si care si-a pus mainile in cap inca inainte ca eu sa aud sunetul infernal al tablei care facea avansuri zidului…dar probabil n-o sa scriu de domn in scrisoare pentru ca sincer mi s-a parut de prost gust reactia cu mainile-n cap. Putea sa ma intrebe daca am nevoie de un pahar cu apa sau ceva, atunci ar fi avut onoarea sa apara in scrisorica !!

Am sa inchei cu fraza « va multumesc in avans ca trimiteti expertul ca sa expertizeze daunele »- (si capacitatile mele de sofer…). Va anunt insa de pe-acum ca orice judecata de valoare din partea expertului poate termina in anusului domnului expert.

Desigur am zis ca accidentul l-a facut Julien, ca altfel imi luam puncte slabe (malus) si plateam prea mult la anul (sotul e asigurat in Franta de ani de zile, eu doar de la inceputul lui 2014). Si strutzul a fost « chifonné » (cuvantul exact folosit de el) ca de ce-l pun pe el, ca asiguratorul va stii ca un barbat nu ia zidul in felul ala !! Gen, misogin mic !! Stie expertul domnule modalitati de julire a tablei femeie/ barbat .

Ca sa vedeti pervesitatea intamplarii, acum de cate ori vad cate o masina julita la fel (si credeti-ma ca sunt o gramada !!) ma simt cumva consolata, imi spun ca fac parte dintr-un club privat, ca suntem cumva intr-o clica de oameni speciali (cretini cu permis).
Insa, deviza mea in viata e sa nu fiu mediocra, si iata ca nu sunt !! A mea e CEA mai julita si dintre celelalte julite ! Take that asiguratorule !!

A doua poveste amuzanta din ultima vreme este cu sotul, care s-a dus la ortoped de medicina sportiva pentru ca are bazinul usor deplasat din cauza ca a alergat cu tenisi care nu erau tenisi de alergat (diagnosticul doctorului).
Mie mi se pare diagnosticul usor snob (adica n-am auzit vreun roman cu o astfel de patologie, ever ! dar probabil pentru ca nu alearga deloc…) dar poate sunt eu aia tuta.
In fine, se pare ca daca-si pune talonete in tenisi de alergat adevarati (probabil are chiar doctorul vreun butic unde-i vinde la scara blocului la cabinet), se va aranja povestea asta.

Asadar, se duce strutzul la dom doctor sa-l maseze si sa-i manipuleze oasele sa-l faca intreg. Booon, si dupa cele 20 de minute de masaj, cand sa-si traga strutzul nadragii pe el, doctorul ii zice :
-      Hmmm, ai picioare musculoase ! (ce doctor de sport o fi si asta daca-i spune strutztului ca are picioare musculoase, strutz care alearga la Paste si la Craciun, si si-atunci ca-nchide la macelarie !!)
-      Da, multumesc, cred ca-s mai mult genele bune…
-      Ai doua minute? Continua doctorul
Strutzul, usor speriat, dar intrigat totusi…
-      Da, dar de ce?
-      Pai uite eu fac niste filmulete despre patologiile sportive, si as vrea sa filmez si sa te iau drept exemplu, adica sa fii MODELUL meu.
-      Bine, cum sa nu ! (strutztul cand a auzit de model, s-a gandit direct ca ar putea fi varianta masculina a lui Gisele Bündchen, si-a imaginat paparazzi, iaht, ca bea samapnie dintr-un pantof…de-astea !)
In secunda urmatoare doctorul a chemat-o pe don’soara asistenta, care a venit direct cu camera de filmat (e-adevarat ca suna a film porno fetishist nemtesc din anii 80, dar n-avea strutzul picioare CHIAR asa de frumoase !), dupa care s-au pus pe turnat filmulete youtube tatica!

“Aveti aici muschiul cutarica, care daca este stimulat asa, va avea ca efect cutare miscare…rog subiectul sa se intoarca pe burta…”

Si l-a intors in toate pozitiile, ca pe clatita, si ne-a aratat toti muschiuletii lui de pianist.

Mie mi-a povestit strutztul povestea, si am fost extrem de impresionata ca a fost desemnat ca « Subiectul », de altfel o vreme asa i-am si zis « Subiecteeee…adu te rog sarea pe masa ! »…sau « Subiecte, iar ai uitat sa tragi apa la toaleta si pluteste un mini produs de subiect… »

Cele doua faze foarte tari din povestea asta cu doctorul, sunt astea:
 -ca Subiectul in timpul filmarii avea o pereche de chiloti cu o gaurica in ei (pe fesa stanga, daca va uitati la filmulet, vi-l atasez), care desigur se vede in film (noroc ca nu se uita prea multa lume la traumatologiile sportului !)
- ca la final doctorul l-a pus sa plateasca pe strutz (ar fi putut sa-i ofere consultatia !) DAR strutztul isi uitase  portofelul acasa, asa ca i-a spus ca « mai trece el » cu banii.

Probabil nu va fi cazul, ca doctorul fiind un confrate de-al tatalui strutztului, va avea grija soacra-mea sa-l umileasca subtil astfel incat sa nu-si mai doreasca vreodata sa-i ceara bani strutztului (pardon, Subiectului !!) pentru servicii de marketing si branding din astea !

https://www.youtube.com/watch?v=BA6THe3pWpM&list=UU1B8Ixdqo2UUDZiZyC6Bn1Q 


9 comentarii:

  1. Hai ca mi-ai placut! Partea cu filmarea e cea mai cea, desi n-am vazut gaurica ca eram atenta la ce explica nenea acolo (by the way, imi pare rau de masinuta ta julita... lasa, mai bine ea decat tu)! Bisous!

    RăspundețiȘtergere
  2. Lasă că-i bine. Cel puțin tu ai lovit-o doar pe o parte, dar eu a trebuit să dau explicații pentru două lovituri: una frontală și alta pe aripa din stânga, spate. A trebuit să-mi pun imaginația serios la treabă ca să fac să pară totul plauzibil. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Fara legatura cu subiectul, cunosti vreun hotel bun si ieftin in Paris?
    Merci. Simona

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si bun si ieftin? Stiu, dar nu chiar in Paris, sau oricum in zone in care nu trebuie sa tii mult la capul atasat de corp. Ibis Budget mai la periferi, dar au preturi corecte. Sau www.airbnb.com, stai la oameni si poti nimeri in centru pt preturi f bune! E la moda, mi-am inchiriat si eu apartamentul asa

      Ștergere
  4. Buna! Nimic nou pe plaiuri frantuzesti? Scrii foarte bine , astept noi aventuri(cu umorul tau cred ca se gasesc zilnic). Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  5. Au trecut 5 luni de cand nu ati mai scris minic. Se poate face ceva pentru a indrepta asta?
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna! Este cineva acasa?????????????

    RăspundețiȘtergere