luni, 16 iulie 2012

Post politic, partinitor si serios

Nu am obiceiul sa fac politica (in ciuda studiilor de stiinte politice…de ce le-o zice “stiinte” politice tot n-am aflat... pentru ca n-au nimic stiintific, altfel n-ar fi toate guvernele din toate tarile in asa un rahat…)

Evenimentele din ultima vreme din Romania merita un mic post si o luare de pozitie. Probabil dupa acest post voi pierde cativa cititori fideli dar asa e viata, la un moment dat  trebuie sa ne regrupam in functie de afinitati…ce se-aseamana se-aduna (iar ce nu…tant pis…)

Pe 29 e referendum. O sa ma duc sa votez pentru suspendarea presedintelui Basescu.

Nu urmaresc tot circul din tara pentru ca nu am rabdarea si nici timpul necesar. Ce stiu insa despre acest individ este ca se comporta ca un golan, ca nu-i pasa de cetatenii sau de de soarta tarii pe care o conduce.

Intai subiectul UE, ca am vazut ca toata lumea-si da cu parerea. Randul meu!

De ce se agita atata lume in necunostinta de cauza in privinta acestui subiect?

Personal consider ca Uniunea Europeana distruge suveranitatea fiecarei tari. 
Guvernele nu mai pot legifera linistite in propriile tari pentru ca se baga UE ca musca in lapte (ca sa raman eleganta…). Acum iti impune Constituia Europeana ce sa faci in tara ta. In interesele cui exact? Aici se cam opreste reflectia generala. Va inchipuiti desigur ca doar  nu in interesele prostimii (a celor multi mai exact)

Mie-mi vine sa spun : ‘Cine-i UE asta si cu ce drept impune tarii mele cum sa se conduca ?’. Sau la o adica bine, de acord, sa-mi spuna, dar unde era UE cand se taiau pensiile, cand erau incalcate drepturile omului si cand se faceau abuzurile de putere pe care le cunoasteti  cu totii ?

De ce aveti impresia ca ne-a facut UE un mare favor sa ne includa in clanul ei ?!...nu cititi ca tarile inteligente (gen Anglia) nu mai stiu cum sa iasa ? Cum sa-si pastreze suveranitatea ? Moneda ? Credinta si neamul, vorba poetului…

Tot aud de 'sanctiunile UE'...ce credeti ca ne poate face UE, elimina din lume  ?!...don’t think so.

Sa va spun un secret : ziarele de aici si nici televiziunile nu au spus NIMIC despre ce se intampla in Romania la ora actuala. 
In schimb anul trecut au URLAT despre primavara araba. Nimeni pe aici nu e la curent cu ce se intampla la Bucuresti, tara europeana cu drepturi depline. Si nu pentru ca un presedinte suspendat nu ar fi stire. Nu, nu. Pentru ca e rusinica sa ai asa ‘deranj’ in Europa. Pentru ca nu ar fi coerent cu povestea roz pe care ne-o servesc, cu ‘succesul’ comunitatii. 

Aoleu, dictatura in Europa ? Uratel, nu merge. Mai bine ne arata cu turismul, cu ploile, asta place la lume si nici nu declanseaza discutii. Iar in timpul asta, la Comisie cica se face bot contra lui Ponta, extraordinar ! Cat bullshit si ipocrizie, imi trebuie o lamaie…

Observ (de ceva vreme) ca cei care cred in Base au devenit sectanti. N-am vazut oameni mai fanatici. Si zau daca inteleg de ce, explicati-mi si mie…ce va da ? Cum vi s-a imbunatati viata de cand va conduce acest derbedeu ? Chiar va simtiti bine reprezentati in lume de Base ?! Serios?

Singurii care ar avea oarecum un motiv (dar nu o scuza !) sa-l sustina pe acest individ (desi nimic nu scuza ignoranta !!), sunt UNII din diaspora care au intr-adevar interese pentru ca le-a dat Base buget (de exemplu cei ce lucreaza la Institutul Cultural Roman).

Sa va spun ce cred despre diaspora .
Cand ai ales sa parasesti tara pentru ca din diverse motive nu-ti mai placea sau potrivea cu cine esti, ai renuntat si la responsabilitatile civice. Nu te atinge ca nu sunt drumuri in Romania cum nu te atinge ca sistemul medical nu functioneaza, pentru ca iei TGV-ul si nasti sau esti spitalizat in tari unde nu te lasa sa mori daca n-ai dat 3 milioane…

Mie, ca membru al diasporei, mi se pare ca NU (mai) am legitimitatea necesara sa-mi exprim parerea in numele unor oameni al caror cotidian nu il impartasesc. Sa le influentez un destin pe care nu-l impart cu ei. Nu pare corect cumva. E ca si cand ar veni unul de la Polul Nord in Florida si le-ar spune ca e musai cu sube groase ca asa a decis el…
Cum putem resimti aceleasi frustrari ca cineva care le traieste ?! E ca bogatul care nu-si poate imagina- prin nici un fel de extensie a imaginatiei !- cum e sa te culci cu stomacul gol…pentru simplul motiv ca el il are plin.

Mi se pare  la fel de nepotrivit ca dreptul imigrantilor la vot in Franta (promisiunea proaspatului presedinte francez). Nu stiu, are si votul asta o valoare, o amprenta…niste multi morti pentru concepte precum natiunea…

Stiu ca-mi vor sari multi in cap si de-abia astept, asum intru totul ! 

M-am saturat sa-mi fie jena cand se vorbeste de tara mea. Sa traiesc printre straini pentru ca tara mea nu a putut sa-mi ofere nimic dupa studii grele si costisitoare in conditii adesea precare.

Da, vreau o schimbare, si ce stiu este ca ACUM NU se traieste bine, valorile fug aiurea. 

Speranta inseamna sa cred ca poate fi mai bine. Altii la rand !

Nu va socheaza ca Elena Basescu e parlamentar european ? Chiar nu erau oameni mai valorosi ?...se terminasera la ea ?...Nu stiti ca Roberta Anastase a numarat voturi ca un copil de doi ani ?: « 12, 15, suta !!... »

Si cate altele…n-o sa intru in detalii ca flota sau gazul din subsol ca nu e scopul blogului si ar fi prea lung…dar cred ca cititorii mei sunt suficient de instruiti incat cunosc dosarele (si mai bine decat mine !)

Nu fac propaganda pentru nimeni (desi ma enerveaza profund argumentul 'toti sunt la fel!' -atunci hai sa ne sinucidem colectiv!!), tot ce vreau e sa ma simt reprezentata de un om care vorbeste corect, nu urla sau scuipa din el invective si nu calca in picioare drepturile unor oameni care vor sa traiasca corect. 

Personal, am ales sa-mi pastrez si nationalitatea romana pentru ca ma simt profund romanca (prin referinte culturale, identitate, etc .). Vreau sa fiu mandra de tara mea !

Cum se poate ca oameni inteligenti sa-l sustina inca pe Basescu ?...Ce va mai trebuie , sa va omoare poate ? (desi si aici e discutabil…). Zau daca pricep. Sunt incercata de acceasi stupoare pe care o resimt in Franta in fata socialistilor : cum se poate in secolul XXI sa fii socialist si sa crezi in administratia publica si in ajutor social mai degraba decat in antreprenoriat si in investitii... De la même manière, cum se mai poate sa fie persoane constiente de realitate basiste ?! (afara de interese mizerabile desigur)

Stiti care a fost principalul motiv pentru care a pierdut Sarkozy din popularitate in timpul presedintiei ? (si pentru care NU a mai fost reales, printre altele…)

L-a numit pe fiul sau, Jean Sarkozy, student in anul II la drept, presedinte la EPAD (Etablissement public de gestion du quartier d’affaires de la Défense), institutie publica cu caracter comercial, extrem de strategica pentru investitori.
Toata lumea i-a sarit in cap (s-au facut petitii, au urlat ziarele, etc), iar fiul a demisionat curand dupa ‘din motive personale’.

Nu ca Franta ar fi vreun model de guvernare (dimpotriva, aceleasi elite iesite din mereu aceleasi scoli perpetueaza puterea) INSA ce vreau sa spun e ca opinia publica l-a sanctionat aspru pe presedinte pentru aceasta magarie. Si a regretat amarnic gestul.

Domnul Basescu n-a regretat nimic si toate porcariile au trecut fara efect. Hai acum cu efectul ! Mergeti la vot pe 29 si votati ce trebuie !!

Cum am inca drept de vot (chiar daca nu sunt de acord cu asta) am sa mi-l exercit pe 29 si voi vota pentru binele tarii mele, pentru toti oamenii valorosi care se lupta zi de zi cu abuzurile si anomaliile din Romania. Voi vota pentru speranta !

14 comentarii:

  1. Daca tot e open bar, ridic si eu degetul la datul cu parerea.
    1) Nu trebuie sa fii pro-basescu pentru a avea motive de a vota impotriva suspendarii. Exista multe motive de principiu care depasesc aversiunea sau simpatia fata de Basescu
    2) Spui ca aici ziarele si televiziunile nu ar fi spus nimic despre ce se intampla in Romania la ora actuala. Este fals.
    Uite aici un articol de azi din Le monde, e cel putin al cincilea pe subiect in Le Monde pe care il vad in nici 10 zile: http://www.lemonde.fr/idees/article/2012/07/16/la-roumanie-contre-l-europe_1734167_3232.html
    Si unul din Le Figaro: http://www.lefigaro.fr/mon-figaro/2012/07/12/10001-20120712ARTFIG00496-o-va-la-roumanie.php
    Si ca sa nu zica lumea ca fac politica (:D) unul din Libé: http://www.liberation.fr/monde/2012/07/08/l-etat-de-droit-otage-de-la-crise-politique_831955
    3) Constitutia europeana nu iti impune ce sa faci in tara ta, nu a obligat UE pe nimeni sa adere. Romania are nevoie de Europa, altfel nu ar fi aderat. UE nu e carciuma de la colt, daca vrei inauntru sunt reguli, si daca vrei sa ramai le respecti. Europa in general nu se amesteca in treburile interne...decat cand se sare calul
    4) Vorbind de reguli, ele exista peste tot. Ai ales un om pentru 5 ani. Asa sunt regulile jocului, asta garanteaza stabilitatea politica. Si coabitarea, oricat de neplacuta, face parte din joc. Daca nu-ti mai place, il sanctionezi la urmatoarele alegeri (cum a patit-o si Sarko). Dar nu poti schimba presedintele de cate ori inca un traseist politic (si nu de asta duce lipsa Romania) hotaraste inca o data sa schimbe partidul. Mitterand presedinte nu a fost incantat sa coabiteze cu Chirac premier, nici Chirac presedinte cu Jospin premier. Dar au facut-o, pentru ca intr-o democratie (dintr-o tara civilizata, vorbesc) trebuie sa se poata. Numai in RO nu se poate, va savoir pourquoi...
    5) Vorbim despre dreptul de vot al strainilor la alegerile LOCALE Eu ca român (inainte sa devin cetatean francez) am putut vota pentru primarul orasului in care locuiesc, ca cetatean european. Si atunci de ce vecinul meu de palier care s-a nascut mai la Est nu are dreptul savoteze? Participa la fel de mult la viata comunitatii locale ca si mine. Inteleg de ce nici un strain nu ar trebui sa participe la alegerile care impacteaza mersul unei natiuni (legislative, prezidentiale). Dar cu ce drept un strain european e mai calificat sa decida pt soarta comunitatii locale decat un strain ne-european? Si daca eu ca roman ne mai traind de mult in RO nu ar trebui sa am dreptul sa votez pe motiv ca ce se intampla acolo nu ma impacteaza, atunci de ce sutele de mii de moldoveni, ucrainieni, turci care traiesc de zeci de ani in RO si care sunt impactati de ce se intampla acolo nu au dreptul sa voteze?
    6) Sunt scarbita de faptul ca Elena Basescu si Gigi Becali sunt parlamentari europeni. Orice natie are alesii pe care ii merita. Ii accept pentru ca au fost ALESI (nu numiti). Asa e regula in democratie, chiar si cand naste monstri.
    7) Si un om inteligent cum poate sa-l sustina pe Ponta?Ca persoana (educata, dupa propria parere) posesoare de un master (de un an, nu 15zile) si de doctorat (neplagiat), nu inteleg in ruptul capului CUM e posibil ca o persoana care isi trece scolile de vara in CV ca "mastere" si care a copiat cuvant cu cuvant si virgula cu virgula nu fraze, nu paragrafe, ci pagini si capitole intregi in asa zisa teza de doctorat mai poate sa scoata obrazul in lume si sa deschida gura pentru altceva decat scuze publice. E o umilinta fara margini pentru toti cei care si-au obtinut prin merite proprii o diploma in Romania. Presedintele ungar a plagiat, si-a cerut scuze, a demisionat. Ministrul german al apararii a plagiat, si-a cerut scuze, a demisionat. Directorul general al Yahoo a mintit in CV, si-a cerut scuze, a demisionat. Victor Ponta a mintit in CV, a plagiat (nu e nevoie de comisie, orice scolar de clasa a IV poate sa constate, extrase pe internet sunt destule), si? Pai si ce daca, in RO se poate. Asta e speranta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristina, we agree to disagree. Probabil ar fi trebuit sa spun ca televiziunea nu prezinta nimic, chiar azi am ascultat atenta tot jurnalul si n-a fost nici umbra de vorba de Romania. Cat despre ziarele citate, la ce pagina aparea stirea aia?...
    Curios, dar tocmai azi m-a sunat fostul sef, patronul unui think-tank reputat la Paris, sa ma intrebe ce se intampla in Ro ca el n-a inteles nimic din tot ce-a citit/ auzit si nu stie cu cine sa tina...cu Base sau impotriva? Asta venind de la un intelectual fin! E graitor despre ce o fi intelegand RESTUL lumii...
    Cat despre plagiat, e intr-adevar foarte grav dar prefer sa aiba lumea joburi si sa o duca bine cu un copiator de la pagina 15, decat sa moara de foame cu un alcoolic a carui prioritate in timp de criza e sa asculte telefoane...

    RăspundețiȘtergere
  3. Dana, ma declar de acord cu tot ce ai scris. Sunt mirata si iritata de opiniile, cerintele si ingrijorarile CE la adresa Romaniei. Unde a fost CE cand in Romania aveau loc abuzuri grave? Unde a fost CE cand Roberta Anastase numara voturi dupa bunul plac si interes? Dar cand Basescu isi mobiliza in ultimele ceasuri de vot slujitorii de prin strainataturi - care lucratori pe la ambasade, care cu alte misiuni de partid- alarmat fiind de rezultatul votului din tara? Unde au fost strainii astia aparatori ai drepturilor omului atunci cand in Romania minerii bateau mar oamenii pe strada? De unde atata ingrijorare la adresa stabilitatii si democratiei din Romania, dintr-o data? Unde e abuzul? Unde e greseala? Unde e pericolul?
    Sunt uimita cum oamenii uita pe cine au avut in fruntea tarii de 8 ani incoace: un om care a dezbinat, care a jignit fiecare om din tara pe care a condus-o, un om care si-a indemnat poporul sa plece din Romania, un om care, atunci cand Franta si Germania isi declarau opozitia fata de aderarea Romaniei la Schengen, declara:"Sa nu fim rame in UE" - o propozitie care spune totul despre presedintele pe care l-am avut, asa a inteles el, de la inaltimea scaunului "insfacat" pe nedrept, ca trebuie sa ne aratam noi demnitatea in fata UE.
    De acord si cu Cristina atunci cand spune ca UE nu e carciuma de la colt. Prin urmare, daca UE nu e carciuma de la colt atunci de ce ne-a imbracat Basescu in haine ponosite si ne-a trimis in UE in patru labe la lustruit pantofi straini? Care tara din UE l-a apreciat si l-a respectat vreodata pe Basescu in astia 8 ani cat a stat la carma tarii?
    Cand Basescu declara in fata absolventilor de liceu ca el a fost un elev mediocru si a ajuns departe, nici un posesor de master nu s-a simtit jignit? Eu nu sunt posesoare de master, doar absolventa "simpla" de facultate si chiar de-as fi fost doar absolventa de liceu, m-as fi simtit profund jignita de o asemenea declaratie venita din partea presedintelui meu.
    Sunt uimita cum cautam nod in papura fiecarui om, cum nu mai incetam odata cu plagiatul lui Ponta (cu care nici eu nu sunt de acord) cum cautam partidul si omul perfect, curat, fara greseala care sa fie "demn" sa i-a locul unui om care nu a facut nici un bine Romaniei.
    Toata clasa politica a Romaniei este urmasa FSN-ului, toata, astia suntem, nu avem ce face, sansa ne-am pierdut-o in '90 cand, dinnou, strainatatea nu s-a alarmat absolut deloc atunci cand Iliescu turna minciuni despre Ratiu, Coposu, Rege, etc...trimitea cu usurinta mesaje false catre un popor nestiutor, privat de adevar timp de zeci de ani. Asadar atunci s-au pangarit toate partidele, doar ca unele incep incet-incet sa se curate si din fericire exista oameni precum Crin Antonescu - oameni de cuvant, oameni care nu s-au contrazis pe ei insisi de-a lungul vietii politice, oameni care imbraca Romania la costum atunci cand o trimite in UE si face lucrul asta nu cu aroganta, ci cu demnitate si in adevar. Am incredere in Crin Antonescu!
    In ceea ce priveste sistemul de votare din Romania eu nu sunt de acord cu dreptul de a vota la orice sectie, in orice localitate, indiferent de domiciliu. Nu. Consider ca fiecare trebuie sa voteze acolo unde locuieste, la sectia de care apartine, in felul asta n-ar mai fi autobuze care se plimba de la nord la sud si de la est la vest cu votanti bucurosi ca au primit cate-o pereche de "cizme de guma" cu sigla vreunui partid, numa' bune de incaltat in batatura. Cu atat mai putin sunt de acord ca noi, romanii plecati prin cele strainataturi de ani buni, sa votam pentru soarta Romaniei.
    Si eu voi vota pentru speranta!
    Anca

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa ia locul, am facut o greseala si vreau sa o repar, nu de alta dar cunosc vehementa cu care se ataca pe bloguri.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Anca pentru acest comentariu extrem de pertinent si bine scris! Nu stiu cine sunteti dar bravo! De-am avea numai mai multi cetateni la fel de lucizi ca dumneavoastra...

    RăspundețiȘtergere
  6. Dupa parerea mea, UE ar trebui sa se comporte cu tarile membre ca o educatoare cu copii: le-ai spus regulile si i-ai lasat in pace, supraveghandu-i de la distanta. Daca fac vreo boacana, ii tragi de urechi, daca se lovesc, ii ajuti si daca plang ii intrebi de ce si incerci sa-i faci sa zambeasca. Ceea ce se intampla acum intre UE si Romania arata clar ca educatoarea a "supravegeat" de la distanta citind o carte si band o cafeluta si a reactionat doar la para. Adica doar atunci cand cineva a inceput sa strige lupul. Si acum se trece direct la pedeapsa si sanctiune fara nici un pic de cercetare a trecutului ?

    De ce acum, primul ministru a dat dispozotii anti-democratice si econstitutionale, dar atunci cand presedintele a facut exact acelasi lucru, nu a fost nimic anormal. De ce nu a tipat nimeni "lupu" si de ce nu s-a dus nimeni cu para ? Sa fie oare pentru ca cei care ar fi putut s-o faca erau multumiti de masurile luate? (Noooooooah)

    Alt lucru care mi se pare anormal este ca am ajuns sa alegem un om dupa CV-ul lui si dupa greselile din viata personala, pe principiul 'care are mai putine ala e cel mai bun'. Intr-o lume normala, ar trebui sa votam pentru ceea ce omul respectiv vrea sa faca pentru TARA si pentru POPOR, nu pentru ce a facut in viata lui personala sau in cariera apolitica.

    Il detest pe Basescu, nu pentru ca nu stie sa se comporte in societate, pentru ca are studii mediocre si se poarta ca un baietas de cartier, toate astea l-as accepta daca mi-ar da ceva in care sa cred. Ceea ce nu a facut in 8 ani de zile si nu o va face niciodata. Nu a facut NIMIC util pentru pentru tara sau pentru locuitorii ei, dimpotriva. Spre deosebire de altii nici macar nu a promis ca va face ceva bun, toata campania lui electorala s-a bazat pe desfiintarea adversarului prea corupt si pe lupta anti coruptie si anti-comunism: News Flash: de 20 de ani am iesit din comunism, nu mai e, nu mai avem cu cine lupta, iar coruptia infloreste de cand e Base la putere, doar ca infloreste sub alta insigna de partid. Deci ce a facut Base bine ? Nimic. A inchis spitale si a neglijat complet invatamantul romanesc, care ar fi putut sa ajunga la nivelul celui european in 8 ani de zile dar care este inca departe.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu pot sa spun ca imi place Ponta. Nu sunt de acord cu plagiatul, dar nici nu am avut rabdare sa-i citesc teza ca sa vad cat de importanta este partea plagiata in ansamblul lucrarii si cat nu. Dar nu il judec dupa asta, nu ma uit la el ca la un avocat sau un judecator sau alta persoana juridica. Ma uit la el ca la un prim ministru. Si ca prim ministru ma astept sa vad un om care incearca sa faca bine intr-o tara in care s-a facut prea mult rau, fie din indiferenta, fie din interese personale. Si ce am vazut pana acum a fost, o decizie care dupa parerea mea e unicata in ultimii 10 ani, de a DA bani ministerului sanatatii in loc de a-i lua(http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/autostrada-bucuresti-ploiesti-ar-putea-fi-gata-pe-20-iulie-termenul-limita-si-pentru-a-2.html). Daca ar fi facut acelasi lucru si pentru invatamant, ar fi fost de-a dreptul minunat.

    Si pentru ca tot veni vorba de plagiat si invatamantul romanesc, chiar nu se mira nimeni ca i s-a acordat titlul de doctor unui plagiator ? Ce spune asta despre comisia de evaluare a doctoratului, formata din profesori universitari, doctori la randul lor ? E posibil ca dintr-o comisie intreaga NIMENI sa nu ridice problema plagiarii si sa decerneze titlul de doctor fara probleme ? Ce spune asta despre infrastructura invatamantului superior si cercetarii academice in romania ? Ce spune asta despre nivelul de competenta al profesorilor ? Si cu toate astea, ne miram doar ca Ponta a plagiat, ne oprim acolo... Daca a devenit doctor, e pentru ca i s-a permis. Daca i s-a permis e pentru ca fie partea neplagiata a fost suficienta pentru a justifica titlul de doctor, fie pentruc a tot juriul de teza a fost incompetent. In cazul asta, in loc sa ma sperii ca prim-ministrul care trebuie sa fie competent pe partea de POLITICA si-a plagiat lucrarea de teza in DREPT, mai degraba ma sperii ca oameni care sunt profesori de DREPT cu diplome in DREPT, care formeaza noua generatie de studenti la DREPT au fost suficient de incompetenti sau corupti ca sa faca dintr-un plagiator un doctor. Pentru ca daca intr-o zi o sa am nevoie de un avocat, n-o sa ma intereseze daca are sau nu binele tarii in minte, ci daca stie bine sau nu legea, asa cum nici de la Ponta nu ma astept sa-mi apere drepturile civice intr-un tribunal de stat ci sa reprezinte interesele tarii mele si a oamenilor care inca locuiesc in ea la nivel european si mondial.

    Lui Basescu i-am dat 8 ani de zile de ocazii si sanse sa faca ceva bun pentru noi desi a fost comandant de vas cu studii mei, pentru ca in opinia generala, nu studiile pe care le-a facut sau nu erau importante pentru a conduce tara, ci planurile lui anti coruptie, etc. De ce atunci nu-i dam aceeasi sansa lui Ponta, cu doctorat sau fara doctorat, macar are studii universitare, si a venit cu un plan de legi pertinente care ar putea (daca sunt intr-adevar aplicate) sa-i ajute pe romanii din Romania, ca pe noi, cei de afara, ne ajuta altii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Esti pe langa rau.. Va legati de presedinte ca persoana in loc sa vedeti rolul lui in stat. Nu el va baga in gura, el e garantul constitutiei si democratiei. Daca tu nu vezi diferenta intre perioada 1990-2004 si 2004-2012 atunci nici nu are rost sa continui (vezi diferentele in justitie, venitul mediu crescut de cateva ori etc). Poate nu se traieste foarte bine in Romania (ma indoiesc ca e mult mai greu decat in alte tari europene), dar poate se traieste mai bine decat daca ar fi fost altul in locul lui Basescu. E greu sa gandesti pana acolo. De fapt imi dau seama ca e greu in momentul in care nu intelegi rolul UE. Imi pare rau ca am primit link aici si ti-am facut trafic.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Anonim: "Poate nu se traieste foarte bine in Romania (ma indoiesc ca e mult mai greu decat in alte tari europene), dar poate se traieste mai bine decat daca ar fi fost altul in locul lui Basescu."
    Sau poate nu.

    "diferenta intre perioada 1990-2004 si 2004-2012": sanatatea in cadere libera, invatamantul la fel, infrastructura bate pasul pe loc, singurul lucru care avanseaza este politizarea fiecarui domeniu si nivelul la care s-a ajuns cu politizarea in perioada pdl-basescu n-a fost indraznit de nimeni pana acum. Dar desigur basescu nu are nici un amestec, el a fost ocupat sa pazeasca respectarea constitutiei si a democratiei si sa ne reprezinte cu cinste prin strainatate, de altfel a fost cel mai respectat presedinte roman din 1990 incoace. Sau ma insel? Poate altul era mai rau....cine stie?! Eu zic sa stam cu el, sa-i facem CDI, ca poate vine unul mai nasol in locul lui!

    Daca Basescu este garantul constitutiei si democratiei atunci suntem sortiti pieirii.

    Anca

    RăspundețiȘtergere
  10. Anca, nu va cunosc, dar JOS PALARIA!! N-as fi putut s-o spun mai clar si mai bine punctat, si mi-ati ostoit setea de justitie pe ziua de azi cu comentariul asta!
    Cred ca 'anonim' n-a avut nevoie de doctori nici de profesori. Si nici nu cunoaste NICI UN pensionar. Probabil traieste la el in sufragerie si ATAT. Ma cutremur cand vad atatia oameni blocati in concepte...'democratie', 'stat de drept', 'constitutie'...Basescu SI OAMENII LUI le umple de vid!! (ca sa nu fiu vulgara...) E vot liber cand mituiesti amaratii cu un kil de ulei? Pfff...in ultimul 'The Economist', articolul despre Romania se incheie cu faraza '...Nu se stie ce va fi dupa referendum, dar Romania actuala e una din tarile cele mai prost guvernate din Europa' (si nu e vorba de interimat desigur!)

    RăspundețiȘtergere
  11. Doamna sau domnisoara.. Vad ca aveti linkuri la Mircea Badea pe site. Asta spune tot. Lasati propaganda, ca sunteti in minoritate in cercurile intelectuale. Daca nu traiti in tara de ce va mai dati cu parerea? Daca nici dupa raportul MCV nu reusiti sa intelegeti gravitatea lucrurilor facute de guvernul Ponta in ultimele saptamani, incalcarea grosolana a constitutiei si democratiei, atunci dv. ar trebui sa iesiti din sufragerie. Iti trebuie totusi un dram de inteligenta sa poti separa starea tarii de posibilitatile presedintelui.

    Oare nu se vede de acolo de unde sunteti cum un repetent, fost securist care are 0% prezenta in senat a devenit seful senatului si apoi al tarii? Nu se vede cum Curtea Constitutionala a fost privata de drepturi si in consecinta nu poate judeca magariile facute de guvernul Ponta cum ar fi schimbarea sefilor camerelor si a avocatului poporului? Nu se vede cum Monitorul Oficial a fost trecut la guvern si publica numai ce ii convine? Nu se vede cum CC zice una si Ponta se duce la CE si suna disperat dupa Basescu sa ii dea acordul ca si-a dat seama ca a incalcat constitutia? Nu se vede cum toata Europa il urecheaza pe Ponta si el una zice acolo si alta face aici? Chiar aveti ochelari de cal sa nu vedeti ca am fost mai umiliti in ultimele 2 saptamani decat in ultimii 20 de ani? Se pare ca nu. As putea sa continui la nesfarsit, dar nu am cu cine, pt ca nu sunteti dispusa deschideti ochii, sunteti deja cu Antena 3.

    Si ca sa fiu la obiect vis-a-vis de punctele semnalate de dv, pt prima oara Funeriu a scos la iveala starea catastrofala a invatamantului, dupa ce vreo 3 mandate a avut Madame Andronescu din actualul guvern Ponta. Deci dupa ce a distrus invatamantul romanesc, este pusa inca o data. Asa ca lasati-o mai moale cu au distrus invatamantul, ca au fost ceilalti.
    De asemenea, cand s-a incercat reforma in sanatate, poate nu ati vazut cum au fost scosi in strada de catre USL tot felul de ciudati. Ce interese sunt pe acolo?

    Tara se afla in rahatul asta pentru ca de la revolutie incoace, vreo 80% din timp au fost la guvernare cei din USL. Ei au guvernat, nu Basescu, cititi putin prin Constitutie, si lasati afirmatiile gratuite. Nu presedintele se ocupa de sanatate si invatamant, ci altii.

    In legatura cu respectul: probabil acum urmeaza sa va legati si de faptul ca Basescu se uita cu un ochi stramb sau sta ciudat pe scaun, alte caracteristici care tin de capacitatea de a conduce o tara. Chiar consider ca Basescu este respectat in UE. In contrapartida, ia priviti ce respect au Ponta si Antonescu. Le e si rusine alora prin UE sa apara cu ei. Antonescu deja a trecut intr-un ton ultranationalist - f grav. Ar mai fi Iliescu, un comunist si Emil Constantinescu de care nu stie nimeni pe afara. Deci chiar cred ca Basescu e cel mai apreciat dintre presedintii Romaniei, in masura in care tara asta bananiera se poate impune in UE, ca nu suntem noi vreo mare putere sa se ploconeasca nemtii si francezii la noi. In orice caz mi se pare penibil sa vorbim de respectul fata de Basescu, cand repetentul si plagiatorul au reusit sa indigneze intreg mapamondul cu minciunile si nesimtirea lor.

    In orice caz, nu aveam de gand sa mai revin, dar eram curios de raspunsul dv. Este clar ca sunteti indoctrinata si nu are rost o discutie logica. Nu stiu daca e din cauza ca nu stati prin tara sau atata puteti. Si sa stiti ca am si pensionari in familie, dar veniturile reduse sau saracia nu justifica furtul, minciuna sau incalcarea legii, mai ales ca Ponta si Antonescu se plimba cu Mercedes si avioane private si voi credeti ca ei se agita pentru plebe.

    Clar nu ma mai prindeti pe aici. Succes cu propaganda.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Anonim: "Emil Constantinescu de care nu stie nimeni pe afara" - nu stiu care dintre noi are ochelari de cal in cazul asta. A-l aduce in discutie pe Emil Constantinescu la modul cum o faceti dumneavoastra mi se pare o lipsa de minime cunostinte referitoare la ce s-a intamplat in viata politica a tarii din '90 incoace. Cautati mai bine si o sa-l gasiti si pe basescu la capitolul 1996-2000, informati-va si o sa-i aflati rolul pe care l-a avut in alianta DA. In nici un caz n-a ajutat.
    Poate doriti ca posesoarea blogului sa aiba link la Ion Cristoiu?!
    Explicati concret unde-i baiul si necazul mare in care a ajuns CC? Exemplificati, spuneti unde s-a incalcat constitutia? Sau asa ati auzit dumneavoastra ca se spune la orice post tv, mai putin la antene?
    "Lasati propaganda, ca sunteti in minoritate in cercurile intelectuale." - 1.nu indraznesc sa ma consider ca parte a "cercurilor intelectuale", imi cunosc masura; 2. avem dreptul la optiuni politice asa cum avem dreptul la optiuni religioase, cercurile intelectuale sau asociatiile de locatari din care facem parte nu au nici o legatura in alegerea acestor optiuni; 3.a ne exprima parerea nu inseamna a face propaganda.
    Ca sa inchei pe un ton mai destins, intuitia imi spune ca o sa mai treceti pe aici, din curiozitate, chiar daca Dana Ghinea "n-o sa va mai prinda". Si nici nu cred ca o intereseaza sa va prinda.
    Succes si dumneavoastra la tot ceea ce doriti sa intreprindeti si intalniri placute cu ceilalti intelectuali din cerc!
    Anca

    RăspundețiȘtergere
  13. Ma amuza asta cu propaganda, sa voteze fiecare cum stie si cat poate!
    Am dat de un articol excelent, un pic lungut, dar care explica si sintetizeaza extrem de bine situatia actuala a Romaniei:
    http://www.catavencii.ro/Romania-ndash-istoria-unei-democratii-cu-circuit-inchis_0_4902.html

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu nu cred ca e vreun politician care se gandeste la binele tarii in Romania !
    Deci discutiile in contradictoriu cred ca sunt pierdere de timp . Esti sigura ca Ponta sau cine-o mai fi vrea binele tarii ? Eu cred ca va fi mai rau orice va iesi la vot ! Vor da vina una pe altii la infinit !!!

    PS.
    Nu am avut intentia sa iti critic parerea , imi place blogul tau indiferent ce optiune poltica ai .
    Mai am o singura intrebare: Din punctul tau de vedere inainte de Basescu s-a trait bine in Romania ?

    Cu drag,
    Andreea

    RăspundețiȘtergere