joi, 16 august 2012

Fumatorii

N-am fumat niciodata si nici nu ma omor dupa viciul asta. Insa nici nu tin teorii sforaitoare celor care fumeaza . Adica daca au decis sa se omoare/ imbolnaveasca cine sunt eu sa ma opun ? Si-asa e planeta supra-populata !



 Suport fumul la soirée-uri si in general nu fac figuri cu asta.
Chiar m-am fortat la un moment dat sa ma apuc de fumat. Dificil. Te ustura gatul, nasul, tusesti, foarte nenatural. N-am avut vointa sa continuu. Trebuia luptat putin, dar am fost slaba si lipsita de ambitie…

Banuiesc ca tuturor fumatorilor le-a fost greu la inceput, dar s-au fortat un pic. Aia vointa!!

L-am intrebat la un moment dat pe amicul meu, dl. Escu, de ce fumeaza ? Mi s-a parut explicatia cea mai inteligenta si pertinenta din toate cate-auzisem pana atunci (si ramane in continare !).
Mi-a zis sfatos : « Vezi tu Danuta…cum e sa stai jos, cu un pahar in fata ta, si sa zici fluturandu-ti mainile goale in aer ca un bou : « Ba, viata e o curva ! »…
Ei bine, cand ai o tigara in mana, tragi un fum, te uiti in gol, fumul iti invaluie ochii, mister, lasi o pauza usor greoaie si zici cu un glas ragusit : « Viata e o curva… ». Interlocutorul intelege direct profunzimea frazei. Esti cu mult mai interesant !! »

Are dreptate, esti ! De cate ori nu m-am regasit pe la petreceri neavand ce face cu mainile…orice ai spune parca nu e convingator sau interesant daca n-ai si o tigara atasata intre degete. Si scosul fumului, cat de cool sunt cei care fac cascade !! Voi trai mereu cu regretul de a nu fi capabila de o cascada…


Fara tigara esti un fel de loser mic. Niciun fel de personalitate n-ai, nu tusesti, nu-ti dregi glasul, mainile iti miros cel mult a metrou, mici sau ceapa, si nu a parfum combinat cu tutun (care e atat de classe !! Eu inca asociez acest miros cu ideea de BARBAT ADEVARAT)

Fumatorii EXISTA din punct de vedere social.

In plus, cand fumezi ai un subiect in comun cu toti fumatorii, ce poate fi mai usor in relationare decat replica : "Aveti un foc ?"…
In schimb cand iti cere un fumator un foc, zici : «Nu fumez, imi pare rau… ». Deci la toti nefumatorii le PARE RAU ca nu fumeaza !!

Chiar si la nervi, dupa o cearta fumatorii isi aprind o tigara si isi varsa tot naduful in tigara aia : « Era sa-l omor, tandari il faceam !! » (si trage cu patos din tigara)…
Un nefumator ce zice, balanganindu-si mainile pe langa corp haotic : « Ba, urma sa fug…ca oricum nu-mi puteam aprinde o tigara daca mi-o luam… »

In 2007 (pe 1 februarie) in Franta s-a adoptat legea cu interzicerea fumatului in baruri si restaurante.
Lege care ne-a schimbat vietile. Banuiesc ca si producatorilor de sampon+ detergent, pentru ca nu mai era nevoie sa ne spalam parul si tzoalele imediat cum ajungeam acasa. S-au resimtit sigur la vanzari oamenii aia !

La vremea legii respective, imi faceam veacul cu prietena mea Anemona. Vestea ne-a lovit  puternic pentru ca eram destul de moarte de foame la capitolul agatat, si ne-am zis ca va fi aspru viitorul, pentru ca toti barbatii interesanti sau cool sunt fumatori. Deci ei vor fi AFARA din restaurant/bar  la o tigare iar noi INAUNTRU (la o uitare pe pereti). Complicat pentru facut ochi dulci.

Asadar am scornit o strategie prin care sa combatem efectele noii legi asupra vietilor noastre amoroase inexistente : sa iesim afara (evident, clantanind din dinti de frig), sa ne apropiem de ei, fumatorii barbati bine, si sa zicem : ‘Hmm, noi ne-am lasat de fumat dar stam oricum pe unde se fumeaza cat sa inhalam un pic, pentru ca are inca nevoie organismul…si altfel, veniti des pe-aici…voi si tigarile voastre ?... ‘

Desigur n-am avut curaj sa testam teoria asta niciodata (ceea ce probabil ne-a scapat de numeroase umilinte !) dar legea ne-a taiat tot elanul agatatoresc !

De curand, ma gandeam la o chestie : dupa amor, fumatorii isi aprind tigara de ‘dupa’. Faimoasa, de apare si-n filme !! Nefumatorii ce dreacu fac ? Pai, dupa ce s-a terminat tot (mai mult sau mai putin fericit…) ori incerci o conversatie de doi lei gen: ‘Ne uitam la un film ?’ sau ‘Iesim la o plimbare ?’…ori te scarpini in buric descoperind scame...ori faci o biluta si te gandesti ca ti s-a ingrasat parul/ ti-a crescut mararul de pe picioare/ sprancenele iti vor acoperi in curand nasul…
Sunteti de acord ca e cu mult mai putin interesant decat tigara de dupa !



In concluzie, fumatorii sunt cei mai interesanti ! Cert iti lasi plamanii si uneori viata ca sacrificiu, dar existenta ta conteaza pe acest pamant macar la capitolul cool-itudine !



7 comentarii:

  1. "A cigarette is the perfect type of a perfect pleasure. It is exquisite, and it leaves one unsatisfied. What more can one want?" - O. Wilde :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca fumătoare destul de veche, nu-mi doresc decât să nu mai fiu atât de ”cool” cât de curând. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Hm! A vazut cineva un fumator stand, pur si simplu?
    Nu, n-a vazut. De ce?
    Pentru ca un fumator nu sta, el/ea fumeaza o tigara! Sau mai multe.
    Iata de ce, dupa ce m-am lasat de fumat tigari, a trebuit sa invat sa stau :D

    RăspundețiȘtergere
  4. M-am ramolit, de fapt mesajul era altul, dar m-am lasat podidita de nostalgii fumurii ...
    Ai dreptate: fumatorii sunt mai interesanti. Da' sa vezi ce interesant si palpitant si cool e traiul langa un fumator care se lasa de fumat! Suprem!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. :)) Banuiesc ca cu multe provizii de guma de mestecat/ bretzeli? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. in UK a scazut consumul de tigari in cazul adolescentilor cand s-au raspandit telefoanele mobile. pentru ca aveau ce face cu mainile, scapau de momentele stighere si erau "cool". :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce tare!! Nu se putea inventa telefonul mobil inaintea tigarilor? :)

      Ștergere