miercuri, 6 martie 2013

Paranoia sosetelor


Astazi scriu despre sosete. Subiect de importanta capitala ! (sau ma rog pedi-tala or something).

Nu stiu daca toata lumea poarta zilnic soseste (mai ales duduitele elegante banuiesc ca nu prea) dar macar in week-end tot purtati. Sau de-ala de matase (un fel de-a spune, ele sunt de plastic toata ziua, asa scrie pe ambalaj doar)

Ei bine, am observant urmatorul fenomen: imi dispar sosetele. Si mie si strutztului. Acum, ne gandim asa : ori ele se organizeaza si evadeaza noaptea, ori e gluma lor secreta sa se piteasca pe rand, pentru ca adesea gasesti una si cum o cauti pe sor-sa de damblagesti, ai cumva impresia ca cea gasita iti rade-n nas “Enervant, nu??? Hihihihihi ».

Desigur cand decizi sa o arunci pentru ca ai pierdut speranta de o mai gasi pe cealalalta, cum ai aruncat-o, o gasesti pe a doua, ba chiar intr-un loc super vizibil. Iar ea pare ca-ti spune cu un aer perfect candid, fluierand si facand cercuri cu privirea : « Pff, cum NU m-ai vazut pana acum, aici eram ! Dar acum ma vei elibera, ORICUM nu mai ai nevoie de mine » si bam, planul lor de evadare se realizeaza fara ca macar sa le fi banuit de vreo intentie rea.

De-aia cred sincer ca e o conspiratie mondiala a sosetelor.

In plus, in masina de spalat cred ca se reunesc toate si pun la cale un plan de bataie pentru a ne dezorienta complet, pentru ca la imperecherea ulterioara niciodata nu-ti iese numar par de sosete, ba mai mult, iti ia o dupa-amiaza intreaga sa le nimeresti care cu care. La fel, cred ca se hlizesc in soseteasca si scot limba la noi, bieti muritori care nu ne dorim decat sa fim incaltati, sa nu ne fie prea fig si sa mearga toata povestea cat de cat cu pantofii.

Ieri am pierdut o soseta in aer pur si simplu, mi le-am dat jos pe canapea in acelasi loc pe amandoua  (ma manca degetul mare de la piciorul drept, cred ca l-au bagat si pe el in afacerile lor murdare !) si le-am bagat in buzunarul de la trening (eu crezandu-ma smechera !!).

A doua zi nu mai era decat una. Enervata si nevrand sa ma dau batuta, l-am mobilizat si pe strutz si am dat casa cu fundu-n sus cautand-o. Nici urma de ea, iar cealalta a tacut chitic, cred ca o avea prima cu ceva la mana (sau ma rog la picior).

Am remarcat ca si-n vacanta se aranjeaza sa ma saboteze. Oricat de bine as numara si m-as organiza din timp, ori ajung la destinatie si n-am decat o pereche (probabil cea « sacrificata » in limbajul sosetesc), ori alea pe care le-am ales au gauri sau s-au micsorat la ultima spalare si n-am vazut nimic. Este incredibil, zau daca-mi explic acest fenomen !

Sau, mai incredibil, in vacantele in care NU ai luat soseste pentru ca vazusesti prognoza si anuntasera numai 40°. Ei bine fix in sejururile astea ploua de rupe si te gandesti cu jind la sosetele tale de-acasa, ce distractie o fi pe ele in sertar. Asadar cred ca sunt implicate pana si-n schimbarea vremii. Cred ca e un complot mult mai amplu decat ne imaginam !

Am luat insa o decizie importanta, poate una din cele mai importante din viata mea de adult: am sa-mi cumpar douazeci de perechi de sosete identice, ca sa nu mai poata impertinentele-astea mici sa-si faca de cap ! Sa le vad atunci daca mai chicotesc si fac planuri cu cometa ! Ha !



3 comentarii:

  1. Tot aud de conspiratia asta a sosetelor care vor sa evadeze... nu stiu cum fac, dar ale mele nu pleaca niciodata :-)) si mi-e chiar mila de ele sa le arunc daca se invechesc (si n-au gauri). Dar am auzit cum ca ar evada pe scurgerea masinii de spalat (sau pe filtrul uscatorului, dupa caz). Ce nu pricep e cum ajung acolo?!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. confirm acest fenomen mondial !!
    odata la ceva timp cumpar o multime de soseste tocmai pe motiv ca sa am, sa imi ajunga etc.
    surpriza, se intampla exact acelasi lucru.

    p.s.: e un episod din Black Adder in care printului ii tot dispar sosetele :P

    RăspundețiȘtergere