sâmbătă, 26 decembrie 2015

Ca un fel de sms de Craciun mai lung

La multi ani dragi prieteni!

Va doresc chestii frumoase, cu bucurii si sanatate si castig la loto! (ca e clar ca din munca cinstita nu mai avem nici o sansa…)

Am venit acasa in Romania de Mos Cracila dar drept sa va spun imi place tot, nu prea stiu de ce sa rad…ma simt ca o straina cu unele lucruri, care ma surprind si-mi dau seama ca m-am schimbat profund traind in strainatate…de exemplu cate preparate fac mamele, cata munca fara sa astepte sa li se ridice statuie sau vreo multumire speciala…sau cand mergi la o masa si gazda iti da la tine bucate sau ALTE preparate (gen gemuri sau muraturi sau vin si visinata…). Nu s-a pomenit asa ceva in Franta iar aici e normalitatea insasi…








Hai ca stiu de ce sa rad, de sms-urile alea de sarbatori, a primit mama unul penal, care ai zice ca vine de la un copil de 10 ani, de fapt el e de la un doctor de 60…vi-l pun aici sa savurati si voi frumusetea asta rara: “Pe la ferestre cad stelute/ Iar pe foc sunt sarmalute/ Bradul e impodobit/ Mosul e din nou grabit/ Peste tot e bucurie/ Si Craciunul iara vine”

Ultimele doua versuri nu rimeaza dar astea-s detalii, afara e cald de mori deci singurele stelute de la ferestre sunt probabil flegmele dezgustate ale vecinilor, noi brad n-am facut, sarmalutele erau sarmaloaie, mosul nu exista, peste tot e saracie, nu bucurie, iar Craciunul era sa fie amanat ca era Hrusca bolnav.

Imi place si idea asta de a face schimb de cacaturi de Craciun. Cica procentul oamenilor satisfacuti cu cadoul de Craciun este de 20%. Adica 80% din oameni se trezesc cu alte porcarii pe care ori le re-daruiesc ori le pun la pastrare “ca nu se stie niciodata”.

Eu in fiecare an la curatenia de Craciun regasesc unele cadouri pe care nu indraznesc sa le re-daruiesc, si-mi sparg capul sa ma gandesc cu cine vreau sa stric prietenia sau imi pasa suficient de putin incat sa le daruiesc cacaturile alea.

Primul cadou de rahat este un set de cutitase de unt cu capete de reni si ingerasi, made in China desigur. Si designed probabil tot acolo. Deja, cine dreacu foloseste cutitase de unt daca nu sta la vreo casa Regala sau nu e depresiv si i-au interzis aproapiatii sa aiba un cutit adevarat la indemana? Apoi, reni?! What the fuck? Nici in cur nu poti sa ti le bagi ca te-ai irita cu caciulitele renilor...Deci n-am ce face cu frumusetile astea rare…

Mai am un papirus "autentic" cu niste simboluri egiptene, nici pe ala nu stiu cui sa-l dau ca nu stiu ce inseamna desenele alea…desi la romani ar merge sa le spun ca e ceva cu noroc si prosperitate si sunt sigura ca ar crede. Aici daca spui omului astea doua chestii (ca vin din astrologie, religie, cafea, bobi) cred! Sunt atat de insetati dupa astea doua chestii ca inghit orice. Mai putin stiinta. Daca e demonstrate stiintific nu te ia nici dreacu in serios.

Am vazut si la Dana Grecu doi invitati “specialisti” care spuneau ca anul viitor e anul fecioarei, si numerele de destin 5, 9, si 3- si multiplele lor, cat si 1, 2, 4, toti astia vor avea ani extrem de buni. Si daca nu extrem de buni, macar buni. Deci practic an bun pentru toata lumea. Ma putea invita si pe mine ca o ameteam cam la fel de bine.

Al treilea cadou de dat mai departe ar fi o penita cu pana, primita la un moment dat de la cineva care ma credea artista. Dar n-am nici cerneala, nici birou, si cred ca nu mai stiu nici sa scriu de mana. Cui as puteau eu sa fac cadou pana asta? Poate lui Mihaela Radulescu, ca e scriitoare si suficient de perversa incat sa-I gaseasca un alt uzaj daca e prea obosita sa scrie.

Ce m-a mai surprins la Bucuresti? Mancatul de sorici. Adica principiul soriciului, frate e pielea arsa a unui cadavru!! Ras cu lama ca sa nu fie paros, ca stii, sigur mancam piele de porc, care porc se aseamana cel mai mult cu omul ca anatomie (tendinta de canibalism) dar intelegi, nu ne place perisorul…adica ca natie civilizata, dupa epoca neoliticului, mai mananca sorici? Ca sa nu zic ca n-are nici un gust, de-aia ii si adaugi sare la greu.

Mama zice ca am devenit o frantuzoiaca figuranta si sa nu uit ca sunt jumate olteanca si daca chiar nu-mi place soriciul per se, trebuie sa-l mananc din unicul motiv ca merge cu praz!

Romancele mi se par toate superbe si incredibil de aranjate, insa mi se pare ca nu zambesc destul. Prea serioase…zambetul e intrarea la suflet fetelor! Hai ca incep cu fraze stil Poptamas. Vreau sa scriu un post anti-inspirational, ca prea toate blogurile (de success!) sunt pline de sfaturi despre fericire si “cum sa fii bine tu cu tine” lucrez la postul asta si va fi fun! O sa va invat cum sa deveniti cinici si sa fiti complet nefericiti cu voi! J Dar serios, daca zambiti nu va mai trebuie nici margele de curcan! Eu una nici nu ma mai omor cu pensatul din acelasi motiv! Fac niste economii de milione doar cu zambetul!

Inca o faza amuzanta mi s-a parut vizita lui popa cu botezul, uitasem de 'traditia' asta. Cica e si anunt in bloc cu zilele in care trece popa! Probabil sa stii sa aranjezi prin casa, sa nu vada preotul chiloti aruncati sau urmele de cocaina pe masuta din sufragerie. Si un prieten zicea ca ar vrea sa-l roage sa-I sfinteasca si lui tobele, ca poate se imbunatateste sunetul, dar ca s-ar jena oarecum sa-I ceara ceva in mod special. Si replica geniala a amicului Escu a fost: “Pt bani sfintesc preotii orice, motoare de masini, stergatoare de parbriz, daca-I dai suficient iti sfinteste si p**a!” J

Anul asta nu m-au mai interesat cadourile, am primit carti, cee ce ma bucura cel mai tare, incerc sa-l impun de Camil Petrescu la clubul de carte la care ma duc la Paris, e tradus si-n franceza acum!

Cica printre volumele cele mai cumparate anul asta au fost si “50 de nuante de gri”…come on, oameni buni, se gasesc perversi pe toate drumurile, n-aveti decat s a va inscrieti pe site-urile de intalniri! N-o sa mai aveti nevoie de pierdut vremea cu cititul de asemenea carti.

In orice caz, pentru anul care vine, va doresc numai lucruri frumoase, sa fiti bucurosi si fiecare zi sa fie ca un mic extaz (dar nu din ala ca in ’50 de nuante de gri”), si nu uitati sa zambiti (daca n-ati mancat ceapa, daca ati mancat, puteti sa tineti gura inchisa!)


Va imbratisez cu drag pe toti!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu