marți, 10 iulie 2012

The cererea!

Da, am fost ceruta in casatorie ! Strutztul s-a saturat (in fine!) de mana lui si a cerut-o pe a mea !

Vreti sa va povestesc cum s-a desfasurat  cererea? 

Vineri (6 iulie) trebuia sa plecam in Sudul Frantei, la Aix en Provence. Aveam bilete de tren pentru seara la 21h.

De dimineata iubitul meu  mi-a dat rendez-vous in oras pe dupa-amiaza, sa mancam impreuna inainte sa plecam. Bine.

Intalnire in fata la Opera Garnier.

Ajung, eram lesinata de foame, nu mancasem nimic pana la ora aia. 
Apare si strutzosenia cu doua bilete in mana, si incearca sa ma convinga sa vizitam Opera. Eu ma opun cu toate fortele, cunosc bine Opera, plus mi-era foame.

La insistentele lui, am intrat.

Il boscorodesc bine desigur, ca turisti, ca ia uite japonezii, in plus miroase ciudat, or fi lasat sa intre oamenii strazii…si deodata ce vad ? Era o expozitie temporara cu broaste de talie umana. Care broaste erau imbracate in mire si mireasa (nici strutztul nu stia de expozitie !)
Si zic, iritata : « Pff, pana si broastele DE PLASTIC se casatoresc !! Numai eu nu…prietenul meu are nevoie de timp, cel putin 20 de ani SA NE CUNOASTEM »

El nu zicea nimic, insa mi-a zis apoi ca mustacea, pentru ca nu l-as fi putut ajuta mai mult pentru ce urma. Taman ca nu stia cum sa introduca subiectul.

Ajungem la etaj, iesim pe terasa, ma duc repede la un balcon cu vedere la Avénue de l’Opera sa fac o poza. Vine si strutztul, si-l vad ca se apleaca in genunchi. 
Mi-am vazut de treaba, m-am gandit ca-si leaga sireturile. Cand vad ca nu se ridica, ma intorc si intreb : « Ai un carcel ? »

El isi luase o mutra foarte concentrata si incepuse un fel de discurs sugrumat : « Esti iubirea…femeii mele…vietii, viata mea… » de ma gandeam ca o fi tras ceva pe nas si ori a tras prea mult ori n-a tras suficient…
Cand deodata vad ca scoate o cutiuta de la piept (faimoasa cutiuta de la piept !! Bine dreacu ca s-au inventat buzunarele de la piept ca am ramane necerute cu ametitii de barbati !!)

Cand am vazut cutiuta, IN FINE am inteles. Desi, tinand cont de discutia precedenta cu  broastele, ma gandeam ca face o gluma.

Atunci m-a intrebat daca vreau…si eu am raspuns : « Daca nu e o gluma, vreau ! ». M-a asigurat ca nu e o gluma, si atunci am zis « Da! » (in fine "Oui"). 
Intotdeauna mi-am imaginat ca o sa plang, insa atat de tare crezusem ca nu e adevarat ca n-a iesit nimic (din ochi that is, am plans un pic cu muci totusi)



Dupa asta ne-am imbratisat, pupat, mi-a zis ca inelul e tranzitoriu, un mic topaz pana la inelul adevarat.



Facuse inclusiv un desen cu un inel si se gandise sa-mi ofere desenul pana la inelul adevarat, insa in ultima clipa si-a zis ca e prea ‘lame’ si a fugit sa ia un inel adevarat.

Astfel ca ne-am oprit direct la buticul cu inele sa-l micsorez si doamna il stia bine pe strutz, care fusese in butic cu 10 minute inainte J.

 M-a instruit in fata magazinului sa nu cumva sa-i spun vanzatoarei ca inelul era pentru cerere in casatorie ca o sa rada de el ca nu si-a varsat economiile. Eu n-am ras, si-mi place si inelul si cererea si baiatul !

Acum cautam date de nunti (una in Romania una in Franta), castel disponibil pentru vara viitoare (este foarte complicat pentru ca trebuie rezervat cel putin un an jumate inainte…)

Deci voi fi doamna Remy (numele de familie al strutztului). Ca in « Singur pe lume » a lui Malot, decat ca cu strutzosenia !

Pentru viitor, ne urez sa ne suportam la fel de bine casatoriti, sosetele de langa pat sa nu se intalneasca cu nervii mei matinali…iar – pentru binele cuplului !- creatorii de jocuri de orice fel sa fie in pana de idei in urmatorii 5 ani pentru ca avem deja vreo 200 de jocuri la noi acasa si chiar nu mai e loc de altele noi…

Cat despre mine…sa piara mustata si barba, ridurile si cosurile, cinismul meu sa se mai indulceasca cu varsta…iar cupcake-urile si inghetata sa aiba 0 calorii si sa devina pentru organism la fel de necesare ca apa !

Daca toate acestea vor fi reunite, sigur vom rezista bine pe termen lung ! Am zis ! 



                                                     O alta cerere neobisnuita :)

11 comentarii:

  1. Felicitari!! Am citit aici ca-ti doreai sa fii ceruta, cred ca acum esti foarte fericita. Inelul e foarte frumos, eu vă doresc numai bine şi să vă suportaţi mulţi ani de acum înainte.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos Runia!! Si tie numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmmm. Un struț și o pisică furioasă! Nici nu cred că se putea o pereche mai potrivită.
    Casă de piatră, antiseismică și anti-tzunami vă doresc, că-n rest, știu că n-o să lipsească veselia de-acolo. E un norocos struțul ăsta. :)
    http://www.youtube.com/watch?v=1I2PVpcN7Rk

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Ce vorbe frumoase! Nu vreti sa veniti la nunta? Ca acum tot ne stim de parca am fi familie!! :)

      Ștergere
  4. Deci am ras cu lacrimi in birou, de nu intelegeau baietii astia ce m-a apucat! Desigur, lacrimile erau si de emotie, pentru ca am resimtim momentul trait si pe pielea mea, tot in Paris si tot legat de tine, Danuta mea draga! Plus ca ma bucur enorm pentru voi si va doresc sa vi se implineasca pana si treaba cu jocurile online, cu riscum de a disparea o partea din business-ul la care lucrem acum :) daca ai scris atat de frumos, e clar ca te-ai simtit in al zecelea cer! Bravo Strutzului pentru initiativa si creativitate relaxata. Nici nu imi imaginam altfel momentul asta! Jos palaria, doamna Remy!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur foarte mult pt voi, Dana! Felicitari si multi pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Natalia!! Te pup! (o sa vezi poze prin Cristiana ;)

      Ștergere
  6. Inceputul e bun.
    Si urmarea sa fie pe masura!

    RăspundețiȘtergere
  7. haha. nu citisem postul cu cererea. funny. :) felicitari inca o ata dna si dle Remy

    RăspundețiȘtergere