joi, 19 iulie 2012

Pregatiri de nunti


Dupa cum stiti (sau poate nu), ne-am gandit sa facem doua nunti : una in Romania si una in Frantzurlia.

Toata organizarea se dovedeste a fi destul de challenging…

Pentru nunta franceza intai ne-am apucat sa facem liste (comitete si comitii…), eu am facut de 3 ori aceeasi lista. Am compus-o pe rand pe cate un bilet de metrou, un colt de hartie si un servetel. Toate au fost pierdute.

Noroc ca mama strutzului, organizata, facuse un tabel Excel si am putut in fine sa-i adaug si eu pe-ai mei si nu i-am mai pierdut.

Strutztul a vrut sa invitam large, adica el in lista lui a adaugat orice persoana pe care a intrezarit-o 5 minute in viata asta : postasul, laptarul, colegul de pian de la primul lui curs acum 25 de ani, mai avea un pic si impartea invitatii la semafor.

Ne-a trezit repede la realitate strutztuloaica spunandu-ne cat costa de persoana. Mai ales ca la francezi e cu lista de nunta (cadouri) deci nu te imbogatesti dupa nunta ca in Ro ( aici poti primi un tirbuson cadou de la un cuplu, s-a intamplat !), mirii ofera mai mult decat primesc.

Dupa asta, ne-am gandit la o tema. Ne-am certat pe tema. Am cazut de acord pentru o tema. Ne-am razgandit in privinta temei. Am renuntat la tema.

Apoi ne-am gandit la o coregrafie, eu fosta gimnasta inca elastica, as putea sa-mi ridic un picior pe umarul strutztului si sa facem niste figuri de sa lesine francezii de ciuda. 
Insa mama mi-a zis : ‘Vrei sa faci dans cu figuri cu aceeasi persoana care si-a crapat pantalonii la kazacioc ?!’…Hmm, corect. Fara figuri, o sa ne limitam la un vals…

Cineva ne-a dat o idee buna: ne-a spus ca mesele pot avea nume, de exemplu de orase, sau de flori, etc. Si o prietena maritata de curand mi-a spus ca tema lor era Amour si mesele se chemau : Tendresse, Passion, Désir, etc.

Strutztul, original, a zis ca noi am putea sa facem tema Sex si mesele s-ar putea numi : Sodomie, Felatie, Gang bang, iar pentru varsta a treia Viagra. Am putea inclusiv instala o camera deasupra panoului cu mese, sa filmam reactiile oamenilor cand afla ce masa le-a fost atribuita. Iar suvenir de nunta cate o jucarie, barem ar stii oamenii de ce-au venit!

Ar fi amuzant, castel, la classe, sorbi o gura de sampanie si deodata afli ca esti la masa sodomiei J

Asadar nunta din Franta o vom face la castel. Sponsori oficiali : parintii strutztului.

Ne-am dus asadar sa vizitam castele. Castelul singur, doar peretii, costa de inchiriat 7200 de euro. Nici macar scaunele nu sunt decorate in banii astia.

Am vizitat 4 castele, inclusiv pe cel al Frumoasei din Padurea Adormita, se cheama ‘Chateau d’Ussé’ http://www.chateaudusse.fr/, insa era prea mare pentru 150 de invitati.

Unul din cele vizitate arata a Camin Cultural, cu gresie pe jos si o masa cu musama…nici daca ma plateau ei nu m-as fi maritat acolo !

Am gasit in final unul foarte rafinat si frumos, insa nu mai au date decat pentru sfarsitul lui octombrie. Asadar ne vom casatori toamna, pe un covor de frunze sangerii…asta daca nu ploua si covorul sangeriu se transforma in noroi cacaniu…dar sa ramanem optimisti.

Am reusit sa ne certam ca chiorii de cateva ori privind meniul, florile, biserica, invitatiile, iar la final eu am propus sa facem o invitatie care sa sune cam asa :

Dana si Julien va invita la petrecerea de anulare de nunta. Pregatirile i-au stresat asa de rau ca au hotarat sa nu se mai casatoreasca. In loc de castel pe Valea Loirei va invitam la noi in 18 la barul senegalez. Nu e nevoie de cadou, aduceti doar fiecare cate o punga de vomitat. Sigur va fi o petrecere de neuitat !

Glumesc desigur !

Azi iau avionul pana in Romania ca ne trebuie nasi pentru acolo. Trebuie sa cumparam un fazan pentru vizita pe care le-o vom efectua. Promit sa va povestesc in postul urmator despre cum a fost. Tchuss !


2 comentarii:

  1. O, de-abia începe distracția după cum se vede.
    Nervi de oțel vă doresc! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. :))) ma regasesc perfect in ce ai scris...organizarea nuntii e o mare pacoste...mai ales pt miri..:) mult succes cu pregatirile, eu sunt convinsa ca va fi o nunta de poveste! te pup cu drag

    RăspundețiȘtergere