luni, 20 august 2012

Incidentul "bunica"

Nu v-am povestit una din aventurile de dupa cererea in casatorie. De fapt si uitasem, dar i-am povestit-o de curand mamei, care a ras asa de tare ca m-a convins sa o impartasesc si cu voi.

Asadar dupa cerere, in nebunia si frenezia care au urmat (la cateva minute dupa), asezati la o masa la restaurant, fiecare ne sunam familiile sa le dam vestea.

Isi anunta strutztul mama, care ii sugereaza sa o sune si pe bunica, care sigur se va bucura foarte tare. Numai ca bunica isi schimbase numarul de telefon, deci a notat strutzulica numarul nou pe o bucatica de servetel.

Suna asadar la numarul de pe servetel. Raspunde o voce ragusita.

Strutztul : -Alo, bunica ?

Vocea : -Da, cine-i la telefon ?

Strutztul usor destabilizat pentru ca la capatul firului era o voce de barbat batran: -Aaa, sunt Julien, dar dumneavoastra nu sunteti bunica mea…

Vocea :-Ba da.

Strutztul, insistent : -Nu, nu, va asigur ca nu sunteti bunica mea.

Vocea, perfect convinsa : -Ba da, ba da !

Strutztul, incercand sa-l prinda intr-o capcana :- Sunteti Gisele Remy ??

Vocea : -Da, eu sunt.

Strutztul, tot mai insistent: -Adica vreti sa-mi spuneti ca sunteti bunica mea?

Vocea, aproape iritata de scepticismul strutztului: -Da, eu sunt bunica.

Strutztul, perfect calm si incercand cu argumente logice: - Locuiti la Clamart si aveti doi nepoti, Julien si Vincent ?!

Vocea, incepand sa piarda teren : -Mda…

Strutztul, tot calm, dar recurgand la un argument in beton armat : -Deci eu cunosc vocea lui bunica-mea si nu e asta !!

Vocea, sincer dezamagita : -A, da ?...bine atunci, nu sunt eu bunica…

Si-au spus la revedere, strutztul nu-si revenea din soc de absurdul conversatiei, dupa care a sunat la adevaratul numar al bunicii.
I-a povestit intamplarea, iar Gisele, alta nebuna, i-a zis ca nu se poate asa ceva ca cineva sa se dea drept ea si ca vrea numarul domnului de indata sa-i spuna vreo doua vorbe usturatoare !! Ei dracie, adica oricine poate sa se dea drept bunica lui Julien !
Acum scriind acestea, nici nu stiu care e mai nebun dintre cei trei: strutztul ca incerca sa convinga un necunoscut poate schizofren ca nu e bunica lui, vocea care credea sincer ca era bunica strutztului, sau adevarata bunica care s-a suparat pe bune ca a incercat cineva sa-i fure asa un statut pretios…

Ce e cert e ca as fi avut poate un moment sa scap de intrarea in acest neam ‘reusit’ si am ratat-o. Din cauza rasului mai ales.


                                 
                                            Strutzul cu faimoasa bunica

Un comentariu: