luni, 17 septembrie 2012

Impresii de vacanta. Ile Maurice.

Am revenit din vacanta !!

A fost foarte frumos, desi era iarna acolo si noi nu stiam. Abia in noiembrie vine vara…

Asadar ne-au cam inghetat posterioarele…in prima seara ne era atat de frig incat am dormit imbracati cu toate tzoalele pe care le-adusesem. Asa ca nu pot spune ca a ramas ceva nepurtat din faimoasele mele ‘tinute’.

Insulele Mauritius sunt situate in Oceanul Indian, au 1, 8 milioane de locuitori si sunt o fosta colonie a Marii Britanii (independente din 1968). Franceza si creola sunt limbile oficiale, engleza fiind limba administrativa.

O data la fata locului, am zis sa descoperim si noi cate ceva din insula. Vroiam sa ne plimbam cu leii imblanziti insa trebuia facuta rezervarea cu o saptamana inainte minim. Si cum ne-am trezit tarziu n-am mai putut merge sa tragem mata de coada la propriu. Oricum costa 100 de euro de caciula, banuiesc ca era pretul cocainei sa-i tina satisfacuti pe lei.

In schimb am luat un taxi cu ziua si am fost la fabrica de ceai, la Bois Chéri, am vizitat plantatiile de ceai, apoi am mancat pe platou la inaltime. Insa drumul spre destinatia urmatoare, Pamantul in 7 culori, era facut din serpentine, iar noi eram plini de ceai de toate aromele plus pui prajit cu ceapa. Asadar tot drumul ne-am tras pe maini, am respirat cu gura cascata si am blestemat soferul care conducea cu 120 la ora pe serpentine. Am numit acest drum « Ruta vomei mari ». Cand s-au mai rarit serpentinele eram pe « Ruta vomei mici ».

Am reusit sa nu ii masacram pielea din taxi desi ma intreb daca chiar a meritat, la cum ne-a zdruncinat.

Dupa asta am vizitat distileria de rom, unde din nou am gustat toate felurile de rom. Am plecat pe 3 carari si nu ne mai amintim foarte multe din sfarsitul aventurii, insa cred ca ne-a ajutat la digestie tot romul ala pentru ca am cazut intr-o nesimtire destul de placuta si daca ar fi sa ne luam dupa saliva de pe bancheta, cred ca am tras si-un puiut de somn sanatos.


Plantatiile de ceai




Eu tragandu-ma pe maini


La distileria de rom

La clubul unde stateam era foarte frumos, erau gradini exotice si tot felul de activitati : volei, ping-pong, canoe-kayac, vapoare cu fund din sticla, etc.

Activitatea mea principala era mancatul. Cred ca am luat un kil pe zi, ca bebelusii.
Era bufet à volonté asa ca nu ma puteam abtine si caram la farfurii pe masa de ai fi putut crede ca sunt fugita de-acasa. Strutztul ramanea foarte rezonabil si nu manca decat cat avea nevoie, ceea ce avea darul sa ma enerveze, pentru ca seara nici macar nu-i era rau !! (ca mie !)

Iar diminetile, din enormul bufet cu DE TOATE (carnati, prajituri, checuri, fructe, iaurturi, etc.) el isi lua o farfurie cu UN mini croissant. Atat era el capabil sa-si aleaga din bufetul ala nelimitat. A doua dimineata i-am zis sa ramana in pat ca-i aduc eu un croissant in camera (nu mai suportam privirile judecatoare gen « Esti sigura ca nu scapa pe undeva ?! »)

A reusit sa faca si-o isprava strutzuleasca, intr-o seara si-a luat o chifteluta de cocos, care nesurprinzator,  i-a sarit din mana (are mainile rare) si dupa ce a alunecat pe farfurie, bufet si pe cortina de langa, a facut o pirueta si a terminat pe camasa unui domn care privise de la inceput tot spectacolul cu o spranceana ridicata. Domnul era desigur - destinul e glumet !!- neamt ! Deci nu a apreciat absolut deloc neindemarea strutztului si nu a schitat nici un zambet tolerant la scuzele bajbaite ale ametitului meu iubit. Oricum noi am ras bine apoi la masa, ne-a facut toata seara !

Am mai dat in zilele urmatoare peste domnul respectiv, care ne-a privit condescendent pentru tot restul sejurului si cred ca ne-a considerat drept doi cretini cu acte care-o dovedesc.

Am si dansat intr-o seara si am facut o tipologie a dansatorului de vacanta :

-persoanele de 55-65 de ani care danseaza la fel ca in tineretea lor din anii 70 si au EXACT aceleasi miscari indiferent de muzica (coatele indoite si doi pasi in fata doi pasi in spate). Foarte dragut de privit datorita entuziasmului lor de neegalat

-cuplurile care danseaza cu miscari de rock’n’roll indiferent de muzica (ca e Rhianna sau Eminem ea face cateva piruete si-si arunca amandoi picioarele in diagonala)

-gagica care vrea sa fie privita – se lasa pe vine, isi aranjeaza parul, da cu sanii pe la nas oricui se apropie de ea, si in general are o atitudine care spune "mi se rupe de voi toti, nu-mi ajungeti la glezna...acestea fiind stabilite, m-ati vazut cum dansez si cat sunt sunt de senzuala?"

-grasa care e extrem de volubila si ai impresia ca e extrem de in forma dar de fapt totul e atat de motric si saltaret pentru ca grasimea ajunge cateva miimi de secunde dupa miscarea initiala astfel ca e mereu ceva ce sare

-mamele care danseaza cu copiii lor tinandu-i de cele doua manute si nu exista niciun fel de ritm in dans dar sunt foarte dulci asa ca n-am gasit nimic de criticat la ei

In rest nimic extraordinar, ne-a placut vacanta, insa am preferat Croatia si Grecia, unde aveam un sentiment de aventura. Aici era totul prea perfect, ca o carte postala…plus am avut fundurile patrate dupa 12 ore de zbor…dar ne-am relaxat si a fost o experienta foarte interesanta!

Va atasez cateva poze cu locurile si sa vedeti cat eram de « bine ».














 Terre de 7 couleurs


8 comentarii:

  1. Peisajele sunt de vis, voi aratati intr-un mare fel, da' unde-i restul populatiei? Fugeau toti cand va vedeau cu aparatul de fotografiat in mana?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu era prea multa lume, probabil de la extra-sezon...de-aia ne-am si cam plictisit. Multumesc frumos de complimente!! (si pt ca citesti!)

      Ștergere
  2. Strutzosenia sa ar fi perfect de si-ar scoate mingiutza aia de baschet de sub tricou. Cu ea acolo, pare ca ar avea buritca. ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Cu putin noroc, poate aflam ca e insarcinat in luna a 4-a, ca as scapa de-o grija! ;)

      Ștergere
  4. Măi, la cât pare el de împrăștiat, ar fi mai bine dacă n-ar fi. Însărcinat adică. Nu de alta, dar ar uita de bebelușul ăla și ar avea parte de sarcină suprapurtată. L-ar naște când va ajunge ăl' mic la vârsta școlară și ar fi păcat, că pierdeți cea mai frumoasă perioadă din viața unui copil, adică mica copilărie. Zic eu așa... :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Location voiture Maurice: Choisissez le modèle et la ville et Compare lesson rates proposés par les 21 stations location voiture and Maurice

    RăspundețiȘtergere