luni, 2 aprilie 2012

Chelia, peruca, tunsul, strutztul

Am sa va vorbes astazi despre un subiect foarte delicat care ma atinge intr-un mod special: CHELIA.

De pe la 14 ani (deci de 15 ani) imi pierd parul. Saracul nici nu stiu de unde mai e...am incercat tot, tratament cu gaz si usturoi (macerate!) de putzea in tot liceul (si mai ales nu trebuia sa te apropii cu bricheta de capul meu! De altfel asta m-a si scapat de fumat in liceu!!)

Am incercat taratze, drojdie de bere, orice leac babesc sau medical, am bifat tot. Chelia este principalul meu inamic. Cum e ciocolata pentru obezi banuiesc... 

Am o lipsa de par in fata pe care-l acopar cu par de prin parti. 
Cam ca Basescu dar ceva mai multa materie totusi...basca ca pentru Basescu parul de pe chelie ar putea constitui un avantaj, mai ales in adunarile oficiale in exterior cand ii flutura vantul suvita. Adica daca si-ar vopsi suvita in tricolor, aia reclama la tara!!

 Pentru problema mea insa, am mers inclusiv la un chirurg specializat in microgrefe in dorinta de face implanturi. Mi-a zis omul sincer ca daca nu esti chel luna nu-ti poate face agricultura pe scalp pentru ca nu va tine...il durea buzunarul sa-mi ia 4000 de coco degeaba.

Dupa asta am mers la un acupuncturist om de stiinta care mi-a zis ca el la chelii nu se pricepe, in schimb lucreaza la un proiect despre teleportare. Bun si asta, la o adica...adica ok esti chel, dar barem ajungi repede la servici!!

Nimic n-a functionat. Astfel ca acum doua veri am decis sa ma rad in cap. Mi-am zis ca trebuie sa fie acelasi principiu ca parul de pe picioare, adica razi, razi si creste padure tropicala in loc. Ei bine am ras cu lama de 3 ori (ca Harap-Alb) dar n-a crescut mai des, tot aceleasi 3 fire de pisica...noroc ca-mi statea apoi bine tunsa periuta...

Am purtat o vreme o peruca pentru ca oprobiul public nu era asa tolerant pe cat m-as fi asteptat...in schimb mi-era un cald de lesinam cu peruca aia, plus ca ma manca pe dedesubt de ziceai ca incerc sa dezvolt viata acolo, un mini univers!

                                        Poza cu peruca cand statea bine pe scalp




                                                Poza cand era mai deranjata...

Dupa asta totul a revenit la normal, am relativizat (“Bine sunt cheala dar macar n-am cancer!”) si am reinceput sa merg la coafor.

Acum intrebare : nu vi se pare normal ca doamna coafeza la care mergeti sa aiba par des? Ca daca e cam cheala SI EA pierde din credibilitate…pe de alta parte dermatologul care mi-a dat tratament anti-chelie era chel el insusi…e mai grav decat coafeza, nu? Cum pot eu sa mai am incredere in ‘opinia avizata a unor experti’ cand expertiza s-a oprit FIX la scalpul lor!! Mama ma-sii de viata…ma dor si dintii (barem dentistul nu e stirb….desi are dintii cam rari e-adevarat…)

Va vorbesc despre peruca pentru ca va mai aparea si-n alte povesti si va fi amuzant.
Dar, ca tot vorbim de coafor, s-a tuns strutztul!
Cat credeti ca a platit la un tuns? 65 de euro! (dar e frizerul familiei, le face preturi noooaaah)
Pentru ca domnul nu se poate tunde altundeva decat la galeriile LaFayette, altfel il tunde prost. Ca sa nu mai zic ca saracul cu tunsoarea asta noua are o fata de pusti de 15 ani...sau de taran de Plataresti.
Era sa pic pe jos cand mi-a zis cat a costat, m-am abtinut sa nu zic 'aoleu, pai te tundeam eu cu ciobul si tot fata asta o aveai!!'

Ma alinta Adolf acum ca a zis ca e a dracului pielea pe mine.

Dar sa va spun organizarea cu coaforul dinaintea ‘dramei' (tunsoarea): vineri seara isi facea strutzul planul pt sambata, ce-avea de facut: deci de la 9 la 12 curs de pian, apoi mananca linistit, apoi la 14h merge la coafor (a.k.a la “the ciobu' guy” ), de la 15h la 18h reuniune cu pianistii...cand deodata isi aminteste ca i-a promis unui 'amic' sa-l ajute cu mutatul...

Pe amic il stie de la poker online si ala doar se folosea de el, plus mie nu-mi place povestea asta cu mutatul, prietenii nu servesc la asta, oricum nu aia indepartati, la asta te folosesti de familie (ca de-aia te-au facut, sa-ti care mobile la 30 de ani!!).

Deci i-am zis ca e fraier daca se duce sa-si rupa spatele pt unul pe care abia il stie, care e din Paris si care castiga o caruta de bani, si care poate deci plati ajutor!!
In fine, nu, struztul inima larga, isi face planul ca se scoala de la 8h30 (in conditiile in care abia se scoala pt servici pe la 9h!) si fuge repede la ala, ii coboara cartoanele cele mai grele, canapeaua, masina de spalat, etc. apoi fuge repede sa prinda finalul cursului de pian, apoi coafor si pianisti...eu radeam in gandul meu deja si puteam sa pun bani multi ca nu vom vedea planul asta in practica ever never!

Boooon, a doua zi, incepe sa sune alarma la 8h30, suna din 5 in 5 minute, strutztul arunca telefonul, il scapa sub pat, desigur eu ma duc sa-l caut, in timpul asta sforaituri neica...

Eu pe la 10h m-am sculat, cafeluta, gimnastica de dimineata, pe la 11h30 m-am dus sa-l pup si i-am zis 'aoleu, iubitule cobori la cartoane grele de doua ore, te-o durea spatele, vrei un masajel?'. Nimic, omul dormea de rupea patul.

Bun, ma gandeam ca se duce la coafor, eu am plecat la coaforul meu.

Ma suna si bibicul pe la 15h30 (abia iesisem de la coafor si ma plimbam). Era foarte nervos, ca petrece o sambata de merde, ca abia s-a sculat, a ratat coaforul dar a luat alt RDV. Insa ii era foame si nu putea sa iasa pt ca “nu cunoaste bine cartierul!!” (insinuant, era vina mea!! Si oricum, parca era in jungla!...)

I-am zis sa stea pe curuletz ca vin cu un pui la rotisor, insa cand am ajuns eu (la 16h) el tocmai pleca la coafor ca altfel inchidea ala...deci nu s-a mai dus nici la mutat, nici la pian, nici la reuniunea pianistilor, nici n-a mancat...insa s-a tuns minunata aia de frizura!

Noroc ca seara ne-am dus la casa din padure a unor prieteni si am facut totusi ceva din WK asta ca altfel ramaneam vorba lui Banica doar cu gel pe freza!...




                                          Strutz tuns (nu, nu are 15 ani...ci 30!)

3 comentarii:

  1. sunt dupa 5 ore dormite, 12 de serviciu si 3 de balet si tot am ras :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca va place! Astept poza strutzului, daca nu il trag eu diseara in poza si vi-l arat!

    RăspundețiȘtergere