vineri, 31 august 2012

Strutztul strikes again! Pot de depart.

Nu ai cum sa te plictisesti cu strutztul. Insa iti trebuie totusi o doza buna de umor (sau second degré, cum zic francezii)

Dragul meu viitor sot, ne anunta ieri, pe ma-sa si pe mine, ca trebuie sa faca un pot de depart la servici (sa dea de baut) pentru ca i se termina misiunea la Bouygues Télécom.

Toate bune si frumoase, o suna pe ma-sa sa-i faca un taboulet enorm de 35 de persoane. Maica-sa, extrem de dedicata, ii promite ca i-l face.

Mai pe dupa-masa m-am intalnit cu ea pentru ca trebuia sa vizitam niste apartamente (da, cautam sa ne mutam, ne-au invins senegalezii de la bloc…). Si-mi zice ca n-are nici un chef sa faca un taboulet gigantic de 35 de persoane. Dar ca i-a promis, ce sa faca ? Pai sa nu-l faca ! Pftiu, pai daca o rugam eu pe mama la asa ceva, cred ca as fi vazut-o direact tavalindu-se pe jos de ras, asa de tare i s-ar fi parut gluma. Dupa care mi-ar fi explicat ca pe oamenii de la servici ii stiu putin spre deloc si ca sa iau niste chips-uri si mini-sandwichuri.

In fine, saraca mama strutztului s-a convins pana la urma sa nu i-l mai faca, dar ca sa se recompenseze a hotarit sa-i facem cumparaturile loazei pentru a doua zi. Asadar am luat: 4 cutii de ciocanele, 5 sticle de vin rosu, 6 sticle de sucuri, 8 pachete de chip-suri, guacamole, rosioare, salamior, mini feuilleté, 5 cutii cu prajiturele, doua fondant au chocolat, si inca cate si mai cate. Pt 35 de persoane. 200 de euroi mai tarziu.

Ajungem acasa, strutztul ajunsese deja, ca face zile scurte.

Se juca jocuri video, deci nu a dat atentie celor sase saci de cumparaturi care mi-au invadat salonul (pe langa cutia+ cartonul de la noul lui calculator, care nu vor domnule sa se arunce singure !). 
E ca la o sala de jocuri la noi acasa, calculatorul meu, al lui, fostul lui calculator, fostul meu, calculatorul lui de servici (care sta mereu deschis), plus unul al parintilor. Din toate astea functioneaza doua. Restul sunt  fire si cabluri cu care facem concursuri sa vedem care se impiedica primul in ele, tinem si scor…

Se trezeste domnul strutz ca o florica pe la 9 seara, sa vada ce-am luat. Va detaliez intocmai dialogul.

Strutztul, scotand capul dintr-o punga de cumparaturi:
-         -  Cum, DOAR atat ati luat ?!
-        -   Pai n-ai zis pentru 35 de persoane ?
-         -  Am zis 50, daca sunteti surde tratati-va. Si oricum aici nu e de mancare decat pentru 15 !
-          - Da' ce stomace au ma aia la tine la servici ?!

Strutztul, iritat de ‘tupeul’ meu si nevrand sa raspunda la o asa impertinenta:

-         -  Pffff, salamior ati luat ?
-          - Am luat.
-          - Rosioare, ei, rosioare ati luat, ca nu le vad ??
-         -  Da, 4 cutii…
Strutztul, din ce in ce mai iritat :
-          - Da’ paté ati luat, ca i-am zis mamei SA FIE !
-          - Aaaa, cred ca paté nu e…
-         -  Aha, nu e!! Si vad ca nici morcovi rasi nu sunt!! 
      Pauza in care medita la natura umana.
      -Pfff, prost eu sa pun baza in voi…tstststst, de nimica nu sunteti in stare…

In acest moment, pe mine m-a umflat rasul. De altfel nu stiam daca sa continuu cu rasul sau sa-I trag lui una peste bot.
Zic :
-Pai dragutule, n-aveai decat sa faci TU cumparaturile, sa te ocupi.
-Pai da ! Dar eu mi-am pus increderea in voi !! (si-a pus pe dracu, daca nu faceam oricum cumparaturile cu ma-sa, nu ar fi fost luat nimic si s-ar fi trezit disperat azi de dimineata!)

La momentul asta n-am mai rezistat, mai ales ca rasesem o bucata buna, si i-am zis ca n-are decat sa se duca sa completeze lista.
-Pai asta o sa si fac !! Dar nu vezi cat e ceasul ?! (de parca l-as fi tinut eu legat de calorifer pana atunci…)

Isi ia o lista si-un pix, pixul nu scria desigur (sa-i faca in ciuda !!) si calculatorul cu lista nu se deschidea (calculatorul de servici, ca sa nu faceti confunzii !).

-Putain de merde, destinul a decis sa ma enerveze azi !! zise reusind sa deschida lista.
Il auzeam cum citeste lista in soapta…
-Masline ati luat ???
-Pai…
-Pff, banuiesc ca nici ALUNE n-ati luat !! (subinteles adica ca nici sa luam niste alune n-am fost in stare, niste incapabile, niste nenorocite, ce mai !!)

Eu priveam spectacolul uman din fata mea (pe fondul balamucului inuman de la mine din salon !) si eram impartita intre ras si enervare de-a binelea.

Il aud :
-Dar jeleuri cu capsunica ati luat ?
-Poftim ? Iti bati joc de mine ?!
-Nu, deloc, ti-am zis ca mi-a comandat o stagiara !

La momentul asta i-am zis ca ar fi bine sa iasa sa-si cumpere ce-are de cumparat ca nu mai am nervi si se va termina cu bataie.

S-a dus. A revenit asudat si cu mainile lungite.
In pungi erau 3 pachete de alune, 5 cutii cu jeleuri ( !!!), masline si un bacs de apa. Da, de ce nu ? Asta inseamna sa fii practic.

Mi-a mai spus ca e foarte stresat ca nu-i vor ajunge toate aceste alimente…ce se face el ???

In timpul asta vorbeam cu mama la telefon, careia ii relatam de la fata locului. Dupa ce-am terminat, mama a concluzionat filozofic : « Uoleleoooo, 50 de oameni ? Adica jumate din nunta voastra !! E si cu dar ?? Ca daca nu e, sa puna ceva, o cutia milei sau ceva… »

Are dreptate mama, se simte experienta varstei.

Intre timp strutztul se asezase din nou la joaca iar eu nu gaseam cheile. Asa ca l-am intrebat ce-a facut cu cheile (ca-l stiu organizat, nu de alta!!), si cum era concentrat pe monstii de omorit din ecran, si-a pipait in graba buzunarele si-a reusit sa-si traga o palma peste buzunarul unde era cheia, care cheie i-a intrat intr-un coi. Au inceput zbieretele de durere, si desigur era vina mea. Care radeam de lesinam.

Insa acest moment m-a facut sa ma gandesc la fragilitatea nucilor masculine si vazand cum ele pot crapa in orice moment, poate ar fi bine sa avansam nunta si sa faceam dreacu copii mai repede. Ca nu se stie !...

Azi dimineata m-am sculat cu noaptea-n cap ca sa incalzesc ciocanelele si sa decongelez carnaciorii…viata adevarata!!

Domnul strutz a coborit apoi desagile in 6 drumuri la masina. Coborind si eu cu el, dupa ce in prealabil i-am dat castron, cutite si tirbuson (sa dea dracu sa le piarda ca-l fac porumbel din strutz ce e !!), ma uit cum a aranjat pungile in portbagaj. Si ce vad langa mormanul de cumparaturi ?! O pereche de chiloti de-ai strutztului ramasi acolo de la tenis, ajunsi scoarta de atata stat in portbagaj, de la plimbari adica (astia-s buni de deochi !)…

I-am spus ca colegii ar fi desigur incantati sa vada chilotii langa ciocanelele de pui, si mi se pare chiar o idee inovanta ! Fuziunea prozaicului cu profanul sau ceva.

I-a luat repede infundandu-i in buzunar si bodoganind ceva (nu stiu daca la adresa chilotilor sau a mea! Ca amandoi il enervam cam la acelasi nivel!)
De altfel cred ca in buzunar sunt chilotii si acum si riscam sa vedem si poze cu buzunarul umflat…va spun asta ca sa nu credeti ca e cumva coiul inflamat !!

Concluzia e : daca strutztul n-ar fi existat, cred ca cineva ar fi terminat prin a-l inventa !!

3 comentarii:

  1. Măi, trebuie să recunoști că dacă nu cobora el la cumpărături, vă făceați de râs voi femeile. Ce-nseamnă o minte organizată de bărbat!

    RăspundețiȘtergere