duminică, 22 ianuarie 2012

Am primit un nou laptop...

Va fi ziua mea marti.

Cine zice aniversare zice Cadou.
 'Cadou' e unul din cuvintele mele preferate in orice limba. Asta si ‘prajiturele’ (intotdeauna la plural). Daca ma cert cu cineva si-mi propune un cadou sau prajiturele s-a rezolvat, am uitat marul discordiei direct (mai ales daca el marul e intr-o prajiturica!).

Asadar strutztul se tot intreba ce sa-mi daruiasca.

Intamplarea a facut ca mi-a murit laptopul saptamana trecuta. N-a murit chiar cat sa-l ingropam dar a devenit schizofrenic, ecranul facea tot felul de imagini bizarre verticale, orizontale si mai ales colorate, astfel ca nu mai intelegeai care era realitatea si care era zapaceala ecranului.

Am fost foarte amarata pentru ca era un Sony Vaio pe care-l luasem cu sacrificii, cu garantie doi ani (platita suplimentar se intelege) iar el a murit in al treilea an (dupa multe alte probleme in prealabil). Se pare ca inlocuirea ecranului costa aproape cat unul nou deci…mai departe ! Si sa nu mai aud de Vaio !

Vazand acestea, strutztul s-a gandit sa-mi ‘ofere’ un nou laptop. O sa vedeti imediat de ce-am folosit ghilimele.

Dupa cum stiti musiu strutz e mare jucator de jocuri de orice fel (dar mai ales cele pe consola si calculator). Pierde nopti, weekenduri, fanatismul asta al lui este principala noastra sursa de certuri.

Bun, asadar s-a uitat el dupa un calculator care sa nu mai moara asa rapid si s-a oprit asupra unui Asus (si nu Anus ca ultimul pe care-l avusesem...), masinarii sofisticate cu ventilator pe spate astfel ca nu se incinge daca il pui pe genunchi, autonomia bateriei 4 ore, 700 de giga, etc.
Si, in treacat fie spus, foarte performant pentru jocuri (moment la care ar fi trebuit sa-mi pice fisa ca ceva nu e in regula !)

Acum eu am o calitate (care mi s-a intors adesea impotriva) : ma poti convinge de ORICE daca ai argumente logice. Nu am idei certe despre nimic, daca imi explici rational ceva ma convingi.

Asadar ieri ne-am dus la magazin sa-mi ‘aleg’ calculator ‘cadou’ de ziua mea.
Ne-am oprit direct la Asus-ul in chestiune (pe care mi-l laudase de pe internet) costa deja 1000 de euro. Ceea ce mi s-a parut direct mult pentru ca urma sa impartim costul. Eu trageam inspre Toshiba ca Dell n-aveau.

La acest moment un vanzator care semana perfect cu R. Kelly s-a apropiat de noi. A inceput sa ne explice ca e cel mai tare model de pe planeta, ca imaginea iti transforma cruda realitate in paradis, ca ti se odihneste mana pe o bucata din laptop, ca tastatura e luminata din interior (desi la asta am replicat ‘pai ce dreacu caut la computer pe intuneric ? Adica daca e noapte dorm daca e zi e lumina afara si daca e seara si mi-a taiat curentul poate un Asus care leagana copilul nu e prima mea prioritate…)

Dupa care ne-a vorbit de garantie. Care garantie costa 3 ani inca 360 de coco dar ti-l schimba cu unul nou daca nu mai merge.
Strutztul era gata excitat si vroia sa tipe ‘unde semnez ?’….
Ma gandeam in timpul asta ca e bine cu schimbatul, insa daca calculatorul nou n-o sa aiba chef sa se impacheteze, sa se duca la posta si sa se livreze la constructor singur? Daca n-ar fi avut chef, punem cazul?...

I-am spus politicoasa domnului ca mai reflectam insa strutzul nu vroia sa reflecteze sub nici o forma.
Pentru mine o garantie pe 3 ani care costa 360 de euro nu e semn bun. Adica platesti asta in plus ca sa fii sigur ca ti-l tine in viata. Deci practic primii 1000 de euros sunt doar ca sa iei piesele asamblate intr-o sacosa. Responsabilitatea constructorului se opreste aici.

Nu eram deloc convinsa asa ca am cerut sa vad contractul de garantie (ca m-am mai pacalit de doua ori asa). Desigur nu se putea citi inainte dar ne-a spus amicul R Kelly ca sa stam linistiti ca ni-l schimba daca ‘se’ strica. Iar strutztul a intrebat daca ni-l schimba si daca varsam cafea pe el. Vanzatorul a avut o privire in care se citea ‘n-am zis ca vi-l schimba daca sunteti imbecili, ci daca crapa un element in el in mod natural !’ (ceea ce au ei grija cand le construiesc oricum)

Cum deja eram morti de obositi (eu fusesem si la protest anti-Base inainte) si la magazin era o lume monstru de ziceai ca le da gratis, am decis (adica struztul) sa luam Asus-ul. M-a convins spunandu-mi ca va plati el 900 si eu 400. Bine si-asa…

Ajungem acasa, strutzul era super fericit, l-a pipait, s-a probat cu el, l-a pus fata-profil iar la final si-a dat tricoul jos ca se incinsese.

Cand in fine am prins si eu un moment singura cu aparatul, am constatat ca arata ca o naveta spatiala, ca era negru tuci si ca avea deja urme de degete pe el (observatie care mi s-a lipit instant pe creierul mic). In plus butonul de la pad-ul integrat era cam dificil de utilizat,  iar el era extrem de greu (3.8 kg, mi s-a deplasat o cervicala cand l-am ridicat !) 
Si OROARE!! Era scris pe el cu litere de-o schioapa ‘Republic of gamers’ ("Republica jucatorilor" pentru mama daca citesti)

Aici a inceput scandalul, asadar cadoul meu era de fapt cadoul strutztului (si contribuiam si eu cu niste bani), de ce imi trebuia mie un calculator de jocuri si greu cat un pian, care in plus mai e si negru si murdaribil (in loc sa fie roz si nemurdaribil), ca am fost  manipulata ca masele latino americane, etc.

Ne-am culcat suparati, incerc sa ma obisnuiesc cu ideea (si sa fac flotari pentru a dezvolta muschi la brate sa-l pot ridica)…iar acum va scriu de la Mac-ul struztului caci  Asus-ul e ocupat cu jocuri.

Am primit un nou laptop. Cadou de ziua mea. Cele 29 de primaveri se anunta promitatore.

Asta e pedeapsa cand esti usor de convins si n-ai idei fixe !


                                                             Pentru toti obsedatii...








Un comentariu: