luni, 4 iunie 2012

Cei 30 de anisori strutzulesti

A fost ziua strutzoseniei, stiti.

Dar nu stiti toate aventurile pe care le-am avut.

O sa incep prin a va povesti despre pregatiri.

 Intai strutztul a facut o lista de invitati (a inceput de prin martie) la care tot mai adauga lume. Lume de la servici, prietenii de joaca (de la StarCraft, League of Legends, etc.), colegii de la facultate (si cum a repetat un an erau doua generatii de colegi), colegii de liceu, de gradinita, prietenii mei, prietenii parintilor lui, prietenii catelului. Cred ca ar fi fost la fel de simplu sa impartim invitatii la semafor.

Oricum aveai categorii sociale pentru ORICE. Ca pe forumuri, cred ca s-a discutat la petrecere de la tratament anti furunculi pana la alimentatia coropisnitei bolnava de cancer.

Bun,  pentru organizare strutztul ne-a anuntat (pe mama lui si pe mine) ca el nu doreste sa faca nimic. Insarcinat cu facutul de nimic. Adica la rigoare se poate ocupa de invitati cu bauturica dar mai ales sa-i distreze. Bine, deh, era ziua lui Gogu, ce sa zicem ?

Asa ca eu cu strutztuloiaca ne-am pus pe organizat. Ce e de cumparat, cum sa fie, etc.

Cu cateva zile inainte de petrecanie, strutztul mi-a spus ce cadou vrea  de la mine. Nu ceas, nu haine, nu mancare. Nu. Astea-s pentru suflete ordinare. Strutztul meu dorea- atentie !- betigase fosforescente. De pus in pahare. Dupa ce am ras bine, am inteles ca era serios. Am stiut insa de-atunci ca nu voi cauta betigasele nici picata cu ceara. Ca atare nu am nici acum cadou dar am oricum o idee mai buna decat betigasele (si caca de oaie e o idee mai buna decat betigasele!!).

Mama lui m-a zapacit inaintea petrecerii : tort comandat la Le Notre,  « cel mai mare si bun cofetar  din sistemul solar» (mai exact cofetarul preferat al snobilor din Paris), pasta de peste, munti de carnati si fripturi, bere, vinuri, ce mai, ziceai ca-i nunta. Se lua strutztul el pe el. Vroia  mamitza inclusiv sa-i ia baloane colorate dar m-am opus cu strasnicie.

In ziua cu pricina eu cu strutztul ne-am certat pentru ca blugii lui negri de barbat fatal erau murdari si era desigur vina mea…a incercat alte perechi dar cum s-a ingrasat (si arata  in fine a om normal  nu a scandura !) nu-i mai vine nimic. Singurii pantaloni care au intrat pe el au explodat la nivelul nasturilor 20 de secunde mai tarziu. In final s-a descurcat cu haine de la frati-su.

Incepe si petrecerea, curgea cu invitati, nu mai faceam fata cu servitul si banuiesc ca nu toata lumea a reusit sa manance pe saturate din lipsa de organizare…plus ca de gratar se ocupau parintii lui care la un moment dat (dupa 80 de carnati) s-au plictisit si nu s-au mai ocupat. Asa ca gratarul a fost abandonat si s-a servit arta. Pe paine. Ne-a oferit strutztul un mic recital, inconjurat de toti prietenii.

Fusese angajat inclusiv un DJ care a cam somat pentru ca francezii nu danseaza…francezii discuta. E cate o moda de discutie in fiecare perioada a anului. Actualmente e Roland Garros. Acum doua luni erau alegerile. Si asa mai departe. Cum sa dansezi cand castiga Tsonga ? Sau cand pierde Sarkozy ? Nu se poate.

Nici nu stiu la ce-om fi luat DJ cand stiam foarte bine ca nu se danseaza (mai bine puneam DJ-ul la gratar ! Sa se ocupe de carnati adica nu sa mancam DJ-ul prajit)…
Am dansat noi si parintii la spartul gastii la ora 1…cam devreme dar probabil or fi plecat oamenii acasa de foame (de fapt au plecat pt ca era ultimul metru la 0h45…)

Va spuneam de recitalul strutzulesc. Foarte frumos desi cam lung si oaspetii stateau in picioare. Dupa asta strutztul a deschis cadourile si a facut un discurs. Tot inconjurat de lume. Apoi a suflat in lumanari. Din nou inconjurat de invitati. Apoi a facut si-un dans. Mai urma sa-si ia niste jucarii si sa ne oblige sa-l privim jucandu-se. Noroc ca scria 30 de ani pe tort ca am fi putut crede ca sarbatorim etatea de 3 ani.
Am fost o data la aniversarea unui sugar si cam tot asa se desfasura petrecerea. Decat ca-n loc de bere se bea laptic.

Cel mai tare moment a fost inainte de taierea tortului cand mama soacra a venit sa ma vada sa-mi spuna ca vine tortul si sa trimit invitatii in gradina sa ramana doar strutztul in casa. Apoi sa bag invitatii in casa si sa ramana strutztul afara…eu m-am uitat prostita si am incercat o gluma ‘Poate as putea pe aceasta cale sa ma si dau de 3 ori peste cap sa ma transform in musca ?’…Dar n-a gustat gluma.

S-a dus in schimb la Pierre-Adrien, prietenul cel mai bun al strutztului, i-a spus aceeasi poveste, iar PA a venit sa ma vada. Se citea pe fata lui intrebarea : « Why ?? Waroum ? » si "Cu ce-am gresit Doamne in lume?!"

Nu i-am spus decat  atat: ‘Prietene te descurci, plimbi invitatii afara-inauntru, nu-mi pasa, eu o suport pe soacra de ieri de la pranz, nu mai am nervi‘.

Asadar PA, prieten devotat, a scos si a bagat invitatii (nu va ganditi la injuratura cu acelasi inceput), dupa care strutztul s-a concentrat si a suflat in lumanari. Cu dorinta de rigoare. S-a aplaudat, s-au recitat felicitari.
 Insa nu era bine pt ca strutztuloiaca nu prinsese fotografia artistic. Deci a aprins din nou lumanarile pentru o noua poza si un nou suflat. La momentul asta mi-era chiar mila si de strutz si de bietii invitati care venisera cu inima deschisa si isi vazusera de treaba toata seara si acum erau nevoiti sa patimeasca asa.

I-am suierat printre dinti strutztului ca daca sufla inca o data in lumanari nu va mai fi strutztul faimos care e acum ci o gaina. Si il voi boteza ca atare. N-a suflat.

Altfel n-au prea  fost incidente decat unul mic.
O mai tineti minte pe tanara cu Suedia ? Cea care intreba aceeasi intrebare de 30 de ori pe secunda ? O s-o numim Duda-girl. Ei bine s-a descurcat sa faca o gafa si la petrecerea asta : era o doamna care tocmai nascuse (de 6 luni) si venise cu bebelusul. Dar asta nu a fost suficient pentru Duda-girl, a tinut sa o intrebe daca este gravida (uitandu-se insistent la burta doamnei). Si doamna i-a indicat bebelusul (nascut bine, dupa cum atesta carutul, suzetele si camioneta de pampersi din fata casei). Insa duda-girl nu s-a lasat si i-a indicat din nou burta…
Am fost cu totii foarte jenati si ne-am promis ca pe viitor sa o izolam intr-o camera separata de ceilalti oaspeti…

Va atasez un pic din recitalul de pian (poftim, patimiti si voi !!) si dansul strutztului de la ziua lui de anul trecut, cand era deghizat in soldat roman (al doilea filmulet merita vizionat !). Si cateva poze cu noi de la aniversare. Sa-mi spuneti daca v-a placut dansul J








                                                                       Nous deux





                                                                            Faimosul tort Le Notre




6 comentarii:

  1. Dansul e bestial, rad de o jumatate de ora si ma mai tine :) La multi ani strutzului!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Si pe mine ma scoate din depresie dansul asta! Iar cand ii cade coiful pe ochi ma tin de ceva sa nu cad! L-as fi pus pe youtube dar nu vrea strutztul :) mersi frumos Runia!

    RăspundețiȘtergere
  3. omg, danseaza ca un strut. :) sau cel putin ca strutii din imaginatia mea. :D

    RăspundețiȘtergere