vineri, 22 iunie 2012

Pensia la tricouri

In aceste zile stau la noi niste prieteni veniti sa viziteze Parisul.

Aseara, inainte de culcare, l-am auzit pe EL spunandu-i EI : ‘Unde este tricoul ala de dormit ?…Pesemne ca l-am uitat…ce fac ? In ce dorm ? Ce alt tricou as putea sacrifica ?’

Si asta m-a facut sa ma gandesc la soarta tricourilor.

Cum ajunge un tricou glorios, care a avut o viata frumoasa si admirata, il lua proprietarul lui ‘de bun’, la categoria ‘tricou de dormit’ ?

Adica banuiesc ca pe scala sociala a tricourilor, sa ajungi tricou ‘de dormit’ e un fel de iesire la pensie.

Gata, tie ca tricou, ti s-a terminat viata si zilele bune si nu mai servesti decat la ‘dormit’. Nu te mai scoate nimeni in lume, nu mai esti bun de aratat, de admirat, esti bun de tras la aghioase in el. Asta e pensia.

Cand tricoul de ‘dormit’ se transforma in carpa (etapa urmatoare), atunci e chiar urat. E echivalentul varstei de 90 de ani la pensionari. Cu ceva mai multa energie.


Revenind la prieteni, EL se intreba ce alt tricou ar putea « sacrifica ». Sa-l faca pensionar interimar cum ar veni.  Imi imaginez tricourile din valiza tremurand la asa un gand : ‘Daca ma alege pe mine ? Va trebuie sa ma spele apoi, asta ma va apropia de categoria ‘de dormit’ mai mult !!’

Mama are de asemenea o expresie amuzanta. Cand ii spun de cate ceva ca e frumos, imi raspunde uneori : ‘Pff, vechitura asta iti place ?! Dorm in el !!’ 

Adica o data ce dormi in ceva, lucrul devine o porcarie !

 Ce anume face ca somnul sa distruga prestigiul unei haine ? O fi sforaitul, saliva care curge, basinile ?

Mie mi se pare nedrept, pentru ca lucrurile in care dormi sunt cele mai confortabile, nu te tin, nu te strang, ar trebuie sa fie cele mai importante ! Am si facut o data asa cu o bluza de pijama, era atat de confortabila ca o port acum in timpul zilei. Am avansat-o in grad, ce mandrie o fi pe ea!! Cate tricouri pensionare o fi razbunat!

Intr-o seara am dormit la parintii strutztului si cum n-aveam pijama, mama lui mi-a dat un tricou ramas de pe vremea cand lucra strutzul la PriceWaterHouse.

 Iar el (care i-a urat cu pasiune pt cum il exploatau !) m-a pozat cu tricoul in chestiune si a trimis poza la toti fostii colegi. Adica asta era jignirea suprema la adresa firmei : ‘Pff, tricoul de la voi…doarme gagica-mea in el !!’…ce dumnezei, ce morti, nu nu ! Mai rau ! « Stiti ce fac eu cu tricoul cu sigla voastra beeei ? Dorm in el !!! »




                                                        Un tricou bun de dormit in el...

3 comentarii:

  1. au si hainele de somn un sens, o nuanta si un zambet.
    e vorba de respect pentru somnul tau, adica acea stare de refacere cand te simti cel mai bine si comfortabil.
    cum ar fi hainele din panze moi, largi, eventual brodate pe alocuri delicat. poate si o panglica lejera si scurta cat sa nu jeneze, dar sa te indemne la visare si ganduri frumoasa.

    e o arta si dormitul asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. La mine stii ce e culmea? (acum imi dau seama)
    Hainele de dormit sunt mult mai vesele. Pijamalele mele lasa ca sunt lalai, moi si comfortabile, dar sunt roz, cu picatele, cu figurine vesele, cu fundite... :)) Pe cand hainele pe care le port ziua sunt mult mai "serioase". Hmm, oare asta sa spuna ceva despre mine?!? :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Lol, noaptea e momentul fericirii supreme! :)

    RăspundețiȘtergere